В Mozilla Firefox се появи режим за отложено зареждане на изображения

0
122
Firefox

В опит да се забърза зареждането на страниците при интернет браузъра Mozilla Firefox се появи режим за отложено зареждане на изображения.

В Nightly изданията на известния интернет браузър Mozilla Firefox се появи функция за отложено зареждане на изображенията при отваряне на уеб сайтове. Това са изданията, на които ще бъде базирана предстоящата версия на браузъра Firefox 75, която се очаква на 7-и април тази година.

При Firefox 75 няма да се зареждат изображенията, които не са във видимата част на уеб страницата до момент, в който потребителят не скролне до район, който ги предшества.

За тази цел ще бъде преправен кодът на браузъра и в тага img ще бъде добавен атрибутът „loading“, който ще може да приема стойност „lazy“.

По този начин разработчиците от Mozilla се надяват да увеличат първоначалната скорост на зареждане на уеб страниците, да намалят интернет трафика и да намалят драстично използването на оперативна памет.

Към момента тази опция е налична само в Nightly изданията на Firefox. Тя е спряна по подразбиране, но може да бъде активирана от about:config като се настрои параметърът dom.image-lazy-loading.enabled=true.

По-рано подобна възможност беше имплементирана при Google Chrome 76.

Повече за новата функция за отложено зареждане на изображенията при Firefox можете да научите от тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Майкрософт доставиха още нови бъгове с последната си актуализация KB4532695