В Windows 10 Creators Update идва нова функция за споделяне

0
13
Windows 10


В Windows 10 Creators Update идва нова функция за споделяне на съдържание. Засега е в ранна разработка, но се появи в Insider билдовете.

Всеки един потребител, който участва в Insider програмата на Майкрософт вече може да опита новата функция за споделяне, защото тя вече е налична в съществуващите preview билдове на Windows 10.

Според снимката, която разпространиха от ghacks, новата функция за споделяне в Windows 10 няма да използва страничния панел, а ще е под формата на попъп, който ще съдържа в себе си всички необходими опции, като например приложенията, които можете да използвате, за да изпратите споделеното съдържание.

В Windows 10 Creators Update идва нова функция за споделяне 3

Това е твърде ранна версия на новата функция и може да има проблеми при използването ѝ или дори да не работи коректно, но дава някаква представа как би изглеждала.

Потребителите, които са заинтригувани могат да включат новата функция за споделяне в Windows 10 само с някои промени в регистрите.

Трябва да се стартира Registry Editor като се напише regedit.exe в старт менюто и след това да се отиде до:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoft

Трябва да се намери ключ с наименование SharePlatform, а ако не съществува се създава с New->Key. Ако ключът е бил там, трябва да се търси за стойност 32 битова Dword стойност EnableNewShareFlow, след което трябва да се промени стойността от 0 на 1. Ако SharePlatform го е нямало и е създаден допълнително, то и Dword стойността ще трябва да бъде създадена и да се промени от 0 на 1.

След това Registry Editor може да бъде затворен и за да се види новата функция трябва да се използва някое приложение, което поддържа споделяне, например като браузъра Edge, и да се цъкне на бутона Share.

Прочетете още:  Kaspersky се представя най-добре при AV-TEST
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments