Valve наеха X11 ветерана Keith Packard

0
61
Valve придоби игровото студио Campo Santo


От Valve продължават да събират най-различни висококвалифицирани специалисти, които да работят по разработването на графични драйвъри и компоненти за Linux.

Днешното им завоевание е ветеранът Keith Packard, който дълги години работи при SUSE и Intel и отговаряше за разработването на X.Org.

Pierre-Loup Griffais пише в Twitter:

„Добре дошъл в екипа, Keith! Нашият екип е от пет човека, но ще продължим да се увеличаваме. Много са ни нужни специалисти при представянето на shader компилатора.“

Welcome keithp to the team! Our open graphics group is now 5 strong, but still hiring. Shader compiler performance people especially wanted.
— Pierre-Loup Griffais (@Plagman2) March 13, 2017

Keith Packard се присъединява към екипа от специалисти, които бяха наети от Valve и работят на пълно работно време в компанията върху драйвъра с отворен код за Radeon при Linux.

Хубавата новина е, че от Valve продължават да набират специалисти, които да работят по драйвърите и графичните компоненти.

Другата добра новина е, че търсят специалисти, които да отговарят за бързодействието на shader компилатора, след като наскоро Tom Stellard напусна AMD и отиде в Red Hat, но изглежда, че все още работи по AMDGPU LLVM и RADV.

@ColdPie1 Yes! We badly needed display expertise. First order of business is wiring up direct mode on the open stack.
— Pierre-Loup Griffais (@Plagman2) March 14, 2017

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  DXVK - проектът, който позволява да се играят DirectX 11 игри при Linux получи ново издание (видео)