Windows 10 April 2018 Update чупи системите с грешката "Desktop Unavailable"

0
29
Майкрософт бъг

Сред неизброимите проблеми, които предизвиква априлският ъпдейт Windows 10 April 2018 Update днес можем да добавим ново попълнение, което, както в повечето от случаите, е доста сериозно. С увеличаването на броя потребители, които инсталират новия голям ъпдейт за Windows 10, се увеличват и проблемите, при това лавинообразно.

Потребител съобщава във форумите на Майкрософт, че има сериозен проблем след ъпгрейда към Windows 10 April 2018 Update, след който не може да използва машината си. Той подчертава, че преди това не е имал никакви проблеми и машината е работела нормално. Проблемът се състои в това, че системата му съобщава, че неговият десктоп не е наличен, а конкретната грешка е:

„C:WINDOWSsystem32configsystemprofileDesktop is unavailable. If the location is on this PC, make sure the device or drive is connected or the disc is inserted, and then try again. If the location is on a network, make sure you’re connected to the network or internet, and then try again. If the location still can’t be found, it might have been moved or deleted. – OK“

След като е натиснал Ok, той се е оказал само пред таск бар и Recycle Bin и нищо друго, а фонът е бил черен, без тапет. Той е рестартирал посредством ctrl+alt+delete, за да влезе в безопасен режим (Safe Mode), за да открие, че там положението е същото, с малката разлика, че все пак някои програми са присъствали на десктопа му. Въпреки това те не са можели да бъдат стартирани. След като е изгасил машината и я е включил наново, вече е започнал да получава по-краткото съобщение:

Прочетете още:  Най-уязвимият софтуер за 2015 година е...

„C:WINDOWSsystem32configsystemprofileDesktop is not accessible

Access is denied.“

И бутон Ok, без никакви други опции.

Проблемът се появява след нормално инсталиран ъпдейт, без никакви грешки, но след рестарт нещата се променят коренно. Темата бързо набира популярност като се оказва, че и други потребители имат същия проблем. Един от участниците в темата, който има същите неприятности, споделя, че е занесъл компютъра си в сервиз, откъдето са му казали, че само за този ден това е третият компютър с подобен проблем.

Засега от Майкрософт запазват пълно мълчание по темата, а единственият начин потребителите да се справят със сериозния проблем към момента е пълна преинсталация.

0/5 (0 Reviews)