Windows 10 October 2018 Update е провал, сочат данни

0
43
Майкрософт бъг

Изглежда, че Windows 10 October 2018 Update се превръща в най-големия провал за Майкрософт. Данни, изнесени от AdDuplex сочат, че най-новата версия на операционната система се използва много малко и разпространението ѝ е забавено значително.

За това, разбира се си има причина – Windows 10 October 2018 Update е най-проблемният голям ъпдейт на Майкрософт за всички времена. След като беше публикуван на 2-и октомври миналата година, малко след това той беше изтеглен поради сериозни бъгове.

Потребителите изпитваха проблеми с изтрити лични файлове, липса на интернет за приложенията от Microsoft Store, изтриване на файловете при разархивиране от архив, проблем с активирането и сваляне на версията от Pro на Home, проблеми със звука, различни проблеми с драйвъри и още, и още. Стигна се дотам, че самите Майкрософт посъветваха потребителите да не инсталират Windows 10 October 2018 Update.

Всичко това оказва влияние и ето, че данните са налице – Windows 10 April 2018 Update се използва много повече от последната версия е на челна позиция по използваемост със 71.6% потребителски дял. Въпреки че Windows 10 October 2018 Update е спуснат вече от няколко месеца, той бележи едва 21.2% потребителски дял, въпреки плановете той да бъде наличен при всички потребители до края на миналата 2018-а година.

Windows 10 October 2018 Update е провал, сочат данни 3

От AdDuplex изказват своите предположения, че повечето потребители, които все още не са инсталирали последния голям ъпдейт едва ли ще инсталират два големи ъпдейта накуп и има голяма вероятност да прескочат директно към следващия April 2019 Update (19H1). В същото време все още има потребители, които използват Creators Update, който отдавна не получава актуализации при Home и Pro версиите и техният дял е 3.2%.

Прочетете още:  Излезе GNOME 3.26.2

И докато в голямата си част проблемите с Windows 10 October 2018 Update все още не са разрешени, то следващия месец по план трябва да излезе и поредният голям ъпдейт Windows 10 19H1, което със сигурност ще предизвика още трусове и множество проблеми. Появяването на новия голям ъпдейт със сигурност няма да е безпроблемно и предстои да видим този път какви изненади ще трябва да понесат потребителите.

По всичко личи, от Майкрософт не могат да се справят с взетия назаем модел от Linux модел за разпространяване на софтуера и не могат да спазят сроковете, които сами си поставят. В цялото бързане в края на краищата новите актуализации се тестват много по-малко, за да могат да бъдат пуснати навреме и в голямата си част те предизвикват големи проблеми, които не се поправят, а със следващите нови актуализации се появяават нови и нови.

Лавинообразното нарастване на проблемите създава все повече неудобства на потребителите, но също така и на по-важния сегмент от пазара – бизнес потребителите. Със сигурност от Майкрософт ще трябва да помислят за промяна на модела, защото в противен случай картонената им кула може съвсем скоро да се срути.

0/5 (0 Reviews)