Windows 10 потребителите изпитаха проблем с търсенето

0
67
Windows 10 bugs

Windows 10 потребителите усетиха проблем с търсенето, предизвикано от грешка в сървърите на Майкрософт.

Множество Windows 10 потребители по цял свят изпитват постоянни проблеми от различно естество, дали предизвикани от нови актуализации или от проблеми със сървърите, както се случи сега с основната функция за търсене в тази версия на операционната система на Майкрософт.

Услугата Windows Search, която много потребители използват, може да бъде стартирана от Start менюто или от лупата в таск бара, за търсене на различни резултати, свързани с потребителския интерфейс, различни компоненти и пр. Услугата дава резултати, които намира локално, а също така предоставя и онлайн резултати, благодарение на интеграцията с търсачката на Майкрософт Bing.

Неприятно изненадани обаче някои потребители осъзнаха, че търсенето в Windows 10 не работи и дава празни резултати. Първи за проблема съобщиха потребители в Reddit, които в последствие установиха, че именно интеграцията между търсенето и Bing създава проблеми.

Интеграцията с Bing може да бъде спряна чрез промяна в регистрите на Windows 10 и тогава търсенето започва да работи, но в резултат на това потребителят получава само локални резултати. Малко по-късно вчера беше потвърдено, че проблемът е на сървърно ниво и от Майкрософт са го поправили.

За да се оправи при всички потребители обаче, те трябва да рестартират машините си, като причината е може би нуждата от изчистване на мрежовия кеш.

Проблемът беше поправен за повечето потребители и при някои случаи ще трябва да рестартирате вашата машина“, казват от Майкрософт.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Microsoft Defender ATP дойде за Linux