Windows 10 причинява хаос сред 2 в 1 устройствата

0
37
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Creators Update е несъвместим с някои от по-старите устройства, въпреки че са били одобрени за Windows 10.

Много потребители, които са се възползвали от безплатната оферта за ъпгрейд от Windows 8 към Windows 10 сега изпитват проблеми и не могат да инсталират последния голям ъпдейт Creators Update.

Това са хибридни лаптопи, които са закупени през 2013 и 2014-а година с процесори на Intel Atom (Clover Trail) и са били класифицирани като съвместими с Windows 10 при излизането си. До момента собствениците им са инсталирали безпроблемно Anniversary Update, но не може да се каже същото за Creators Update.

Ако на подобно устройство се опитате да инсталирате последния голям ъпдейт, ще получите съобщение, че Windows 10 вече не се поддържа за това устройство:

„Windows 10 is no longer supported on this PC.“

От Майкрософт засега запазват мълчание по въпроса, но от Acer са документирали проблема и са открили, че процесорите, при които се проявява той са Atom Z2580, Atom Z2560, Atom Z2520 и Atom Z2760.

От Acer имат и други добри новини:

„Майкрософт работят с нас, за да осигурим съвместими драйвъри, които да решат този проблем.“

Въпреки това би било най-добре да се чуе някакво официално становище от Майкрософт, за да могат потребителите, които изпитват затруднения да са наясно дали се работи по проблема и кога той ще бъде разрешен, както и дали за в бъдеще няма отново да се случват подобни инциденти.

Засега на тези потребители им остава само да чакат позитивно развитие на проблема.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Хакери могат да прочетат вашите данни, експлоатирайки уязвимост при някои SSD дискове