Windows 10 вече ще ънинсталира сам проблемни актуализации

0
28
Windows 10 BSOD

Яко сте потребител на Windows 10 и обичате да инсталирате всички нови актуализации, може би вече сте попаднали в плен на продължаващите вече много месеци безброй проблеми с тази операционна система. Потребителите постоянно изпитват затруднения от различно естество, породени от проблемни актуализации, които така и не биват поправяни за много дълги периоди от време.

За да не изпробват още повече търпението на протребителите и за да предотвратят опасността от мигриране към други операционни системи, от Майкрософт тихомълком публикуваха документ, в който обясняват, че могат да премахват проблемни актуализации, като в този случай потребителите ще получат подходящо известие за това, което гласи:

We removed some recently installed updates to recover your device from a startup failure.“

Документът е кръстен „Защо моите наскоро инсталирани ъпдейти бяха премахнати“ и в него се обяснява, че потребителите на Windows 10 получават актуализации, за да бъде осигурена високата ефикасност на операционната система, а също така и да се осигури максимална защита, но понякога се случва така, че тези ъпдейти могат да предизвикат проблеми поради лош софтуер или различни несъвместимости.

Сега вече от Майкрософт ще премахват актуализации от Windows 10 по свое усмотрение, ако забележат, че вашият компютър е изпитвал проблеми със стартирането напоследък. До тази стъпка ще се прибягва само когато вече са били изпробвани всички други методи за възстановяването на нормалната работа на операционната система.

Като допълнителна мярка от Майкрософт ще спрат автоматичното инсталиране на актуализации за вашата машина в следващия един месец. Това се прави с цел Майкрософт, както и техните партньори да имат време да изследват проблема и евентуално да го отстранят. Ръчното сваляне на актуализации обаче ще е налично за вас от линковете, дадени в анонса на Майкрософт в секцията „Advanced manual installation“.

Прочетете още:  Майкрософт пуснаха Windows Terminal v0.3
0/5 (0 Reviews)