Windows 10 все още е наличен като безплатен ъпгрейд, посредством трик

0
47
Потребител съди Майкрософт за $600 млн. поради нежелан ъпгрейд към Windows 10


Въпреки че от Майкрософт обещаха, че ще блокират ъпгрейда, потребителите все още могат да получат безплатен ъпгрейд към Windows 10, използвайки страницата на Майкрософт за хора с увреждания.

Както може би си спомняте, през 2015-та година, когато беше анонсиран Windows 10, от Майкрософт предложиха на потребителите примамлива оферта, според която ъпгрейдът от Windows 7 и Windows 8.1 беше безплатен за определен период от време или по-точно 1 година.

Малко след като свърши безплатната оферта обаче, се разбра, че потребителите с увреждания все още могат да получават безплатен ъпгрейд и от Майкрософт не правят никакви проверки, за да удостоверят дали потребителят използва технически помощни средства и дали наистина има увреждания.

По този начин всеки един човек, който посети специалната страница, може все още да получи безплатен ъпгрейд, въпреки обещанието на Майкрософт преди цели 7 месеца, че ще блокира този начин на безплатен ъпгрейд.

Понеже това не е много честен начин, който бива експлоатиран от потребителите, тогава от Майкрософт казаха, че ще блокират този трик, при това „в близките седмици“.

Към днешна дата абсолютно нищо не се е променило в начина на ъпгрейд за хора с увреждания, нито се извършва каквото и да било удостоверяване, така че на практика всеки един човек все още може да получи Windows 10 безплатно.

Повече от ясно е, че след като от Майкрософт знаят за проблема, едва ли са забравили за него. На тях просто им трябват все повече потребители, които да мигрират към Windows 10 и това „недоглеждане“ е още един от многото начини към постигането на тази цел.

Прочетете още:  Майкрософт публикуваха кумулативния ъпдейт KB4522355 за Windows 10
0/5 (0 Reviews)