COMODO Internet Security 12.1.0.6914 Final download – антивирус, вирус, антивирусна защита

0
1252
COMODO Internet Security 12.0.0.6810 Final download - антивирус

COMODO Internet Security е антивирусен продукт, който ще ви защити от вируси, троянци, рууткитове, спайуер, малуер, външни атаки и други зловредни действия.

COMODO Internet Security 12.1.0.6914 Final download - антивирус, вирус, антивирусна защита 1

Инсталацията е безпроблемна, само трябва да се има предвид, че инсталаторът предлага да замени браузъра ви по подразбиране с Comodo Dragon, а също така и да замени шорткътите на десктопа и старт менюто с тези на браузъра Comodo Dragon. Тези опции могат да бъдат безпроблемно изключени.

Също така потребителят може да избере кои компоненти да бъдат инсталирани като избере Customize installation. Предлага се и смяна на DNS с подсигурените сървъри на Comodo и включването или изключването на модула Cloud Based Behavior Analysis.

След като инсталацията приключи програмата ще се ъпдейтне и ще бъдете попитани каква мрежа използвате и ще ви бъдат предоставени три избора – домашна, служебна и на публично място, като има възможност да се избере да не ви пита повече.

Интерфейсът е интуитивен и стегнат, добре организиран и модерен. Всичко необходимо можете да намерите в основния прозорец – данни за това дали има намерени проблеми, колко атаки са намерени, опасности по мрежата, кога е извършен последния ъпдейт, превключване към разширен изглед с повече елементи, блокирани атаки и линк към модула за защита в реално време, където се дава възможност да се изберат кои компоненти да бъдат изключени като защитна стена, антивирус, sandbox и viruscope. Също там намираме превключване в гейминг режим, където нотификациите ще бъдат изключени, за да не пречат на играта, сканиране, ръчен ъпдейт, виртуален десктоп, преглед на карантината и получаване на помощ в реално време чрез свързване с техниците от Comodo.

COMODO Internet Security

 

Предлагат се няколко типа сканиране – бързо сканиране, пълно сканиране, рейтинг сканиране, което се извършва в облака и ръчно сканиране, където се задава конкретно файл, директория, дял или хард диск.

COMODO Internet Security има мощна защитна стена (firewall), която следи в реално време за атаки отвън, а също така и за неоторизирани приложения и файлове, които изискват достъп до интернет.

Прочетете още:  Avira Professional Security 14.0.24.37 download - антивирус, вирус, антивирусна защита

Могат да бъдат настроени четири режима на нейното поведение – Block All, което ще спре целият входящ и изходящ трафик, Custom Ruleset, където потребителят сам определя какво да има интернет достъп, Safe Mode, където стената сама преценява какво да пуска и какво не и Training mode, което е обучителен режим.

Могат да бъдат създавани правила ръчно за различни програми, файлове и компоненти, затваряне на портове, блокиране на интернет връзки, филтриране на уебсайтове, както и много настройки по нейното поведение като изключване на ефекти с анимация, задаване на прозрачност, изключване на попъп нотификациите и пр.

Програмата има още купища настройки, които обаче са добре организирани и лесно могат да бъдат намерени. Включват режима на поведение на антивирусния модул, като се предлага избор между Internet Security, Proactive Security и Firewall Security, настройки по интерфейса, настройки на ъпдейтите, настройки за логовете, Security настройки, където може да бъде настроено всичко по сигурността, свързано с антивирусния модул, модулът за защита в реално време и защитната стена.

COMODO Internet Security Premium е много мощен антивирусен продукт, който е получавал редица награди от независими лаборатории, предлага множество настройки и модули, които подсигуряват потребителя във всеки един аспект. За потребителите, които са заинтересовани от продукта, могат да погледнат и Comodo AntiVirus.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler
  • Fixed:
  • Preventing unsigned DLLs from loading into CIS processes
  • Added:
  • Due to popular demand added the ability to delete vendor rated by Comodo from Vendor List.
  • Added Czech language translations.
  • Add ‘Windows Operating System’ application to ‘Windows System Applications’ file group.
  • An alert is now shown that reboot is required if Clipboard Protection settings are changed.
    [collapse]

Лиценз: Ad-Supported

Download: COMODO Internet Security 12.1.0.6914 Final

Download: COMODO Internet Security Pro 12.1.0.6914 Final

0/5 (0 Reviews)