Portable CDex 2.23 Final download – конвертиране на аудио, CDA, WAV, MP3

0
1387
Portable CDex 2.09 Final download - конвертиране на аудио

С Portable CDex всеки един потребител лесно може да рипва музикални дискове и да конвертира в MP3 и WAV.

Portable CDex 2.23 Final download - конвертиране на аудио, CDA, WAV, MP3 1

CDex е изключително полезна програма за потребители, които искат да свалят своята музика от дискове, които са във формат AudioCD и да я конвертират в MP3. По този начин могат да направят бекъп на диска си и музиката им да е на сигурно място. CDex предлага и CDDB (Compact Disc Database), чрез който се извлича информация за музикалните файлове.

Това е portable версия на CDex, която не се нуждае от инсталация, а просто може да се разархивира и стартира, като по този начин не оставя никакви следи в регистъра на Windows, а и може да е винаги с потребителя на някакъв външен носител.

Интерфейсът е добре организиран и за няколко минути всеки един потребител може да се ориентира как се работи с програмата. Може да се избира между няколко опци свързване с рипване, според нуждите на потребителя – рипване на CD към WAV, рипване към MP3, рипване на конкретна секция от диска към MP3.

Отделно могат да бъдат избрани опциите конвертиране на WAV към MP3 и обратното – конвертиране на MP3 към WAV.

Portable CDex

CDex дава възможност за настройване на качеството на изходния файл като може да се избере битрейт, енкодер по избор, VBR метод, VBR качество, и други настройки по самия енкодер. Дава се възможност и за създаване на плейлисти, които могат да бъдат запазвани в M3U и PLS формат, както и вграден плейър, с който могат да бъдат прослушвани файловете.

Зареждането на файловете става лесно, след избирането на желано действие по конвертиране и рипване. Тогава програмата пита от коя директория да чете и листва всички файлове, които се намират в директорията и са съвместими за съответната опция. При зареждането се дава информация какъв тип е файлът, кога е създаден, как се казва, времетраене и къде се намира.

Прочетете още:  DVDFab HD Decrypter 11.0.5.5 Final download - рипване на DVD, бекъп

Ако потребителят иска изходните файлове да отидат в директория различна от тази по подразбиране, CDex дава възможност да се настрои всяка една директория като изходна точка. При избирането на опция, която е свързана с рипване на дискове, се дава възможност и за избор на оптично устройство. Предлага се и опция за нормализиране на аудио файловете.

Файловите формати, които се поддържат са APE, FLAC, WAV, OGG и MP3, а енкодерите, които се предлагат са много, някои от които Microsoft WMA encoder, Yamaha VQF encoder, Lame MP3 encoder, Ogg Vorbis encoder, FLAC encoder, WAV output encoder, Gogo-no-coda encoder, NTT VQF encoder, Windows WMA8 encoder и още.

Работата по конвертирането се извършва много бързо, а по време на процеса на рипване могат да се добавят данни към файловете благодарение на различните таг формати, които се предлагат, като ID3v1 и ID3v2 например. Допълнително се предлага запис на дискове, както и запис на звук от устройство, което е свързано аналогово към звуковата карта.

В опциите има интересни функции за настройване като различни настройки по нормализирането на аудио файловете, настройки за изходните директории и преименуването на файловете, настройки за рипване от дискове, настройки на енкодерите и инструментите за тагове, както и настройки за CDDB.

Portable CDex е ефикасен, бърз и лесен за употреба софтуер, който може да се окаже незаменим в различни ситуации. Безпроблемната му работа и приятния интерфейс го правят един от най-предпочитаните продукти в тази сфера.

Промени спрямо миналата версия:

  • Several bug fixes

Лиценз: Безплатен/Ad-Supported

Download: Portable CDex 2.23 Final

0/5 (0 Reviews)