ABBYY FineReader 14.0.105.269 Final download

0
1720
ABBYY FineReader 14.0.105.269 Final download

ABBYY FineReader Professional е софтуер за OCR (Optical Character recognition) разпознаване на документи, като ги превръща във варианти, които могат да се редактират.

ABBYY FineReader 14.0.105.269 Final download 1

ABBYY FineReader Professional е може би най-добрият софтуер в тази сфера. С него могат да се конвертират в текстови файлове различни сканирани документи, които са изображения или .pdf. Може да се инсталира на Windows, Linux и Mac OS X.

Инсталацията е стандартна, но отнема повече време от очакваното. Потребителят ще бъде попитан къде иска да бъде инсталирана програмата и ще му бъде дадена възможност да се възползва от типична инсталация или персонализирана, където може да направи настройки в някои аспекти като интеграция с Internet Explorer и Microsoft Office, инсталиране на модула Screenshot reader, избиране дали да се изпращат анонимно статистики за подобряване на софтуера, какви шорткъти да бъдат изкарани, проверка за ъпдейти и настройка дали при намерени такива те да бъдат инсталирани автоматично.

Интерфейсът е много добре организиран и приятен. Операциите по конвертирането се извършват много лесно, като може да се използва вграденият съветник или съответните бутони, които се намират в менюто.

ABBYY FineReader

ABBYY FineReader Professional използва сложна технология, посредством която анализира файла внимателно, реконструира го и го възпроизвежда във формат, който може да се редактира като запазва лейаута и форматирането. По този начин могат да бъдат конвертирани различни изображения, бар кодове, факсове, сканирани документи, вестници, списания и пр.

Например, ако сте сканирали някой учебник в .pdf или под формата на снимки, но го искате в нормален текстови формат, това лесно може да се случи с ABBYY FineReader Professional. След като файлът бъде зареден в програмата, тя го анализира, което отнема известно време, а след това дректно може да бъде запазен в някои формати, които се предлагат, като .docx, .rtf, .pdf, .epub, .odt, .htm, .xlsx,.fb2, .csv и други. Предлага се и сканиране на .pdf в .pdf, като вторият файл вече може да се редактира.

Когато бъде зареден файлът, в основния прозорец на програмата се вижда разпознатият текст, а встрани, в специално създаден за целта панел, са подредени страниците, които по този начин могат бързо да бъдат избирани.

Прочетете още:  PDF OCR X Community Edition 2.0.20 download

ABBYY FineReader Professional предлага и редактиране на изображенията, като са налични някои основни функции като премахване на ISO шум, премахване на motion blur, завъртане, разделяне, кроп, инвърт на цветовете, промяна на резолюцията, настройване на яркост и контраст и още, като се предлага и автоматичен профил, в който програмата сама преценява какви корекции трябва да бъдат извършени.

Разпознаването на текст от .pdf и изображения става от всякакви езици, като е включен и български език, с който програмата също работи абсолютно безпроблемно. Предлагат се инструменти като речници, редактор на език, редактор на стиловете, pattern редактор.

В настройките се виждат полезни функции, които могат да бъдат настроени според предпочитанията на потребителя като запазване на метадата за документите, ключови думи и автор, автоматично разпознаване на типа документ или посочване на конкретен тип, различни настройки при отваряне на документ, множество настройки при разчитане на документ, както и настройки по запазване и изглед на документите и още много.

ABBYY FineReader Professional е изключително мощен инструмент, който върши прекрасно своята работа. Това, разбира се, си има цена – процесорът и оперативната памет биват използвани интензивно, но цената си заслужава, защото резултатът наистина е впечатляващ.

Промени спрямо миналата версия:

Improved recognition accuracy:
The new version of ABBYY FineReader delivers more accurate OCR and better recreates the original formatting of your documents thanks to improvements in ABBYY’s proprietary Adaptive Document Recognition Technology (ADRT). The program now better detects document styles, headings, and tables, so that you don’t have to fix the formatting of your documents once they are recognized.

Лиценз: Trial

Download: ABBYY FineReader Professional 14.0.105.269 Windows

Download: ABBYY CLI OCR 11.1.9.622165 Linux

Download: ABBYY FineReader Professional Mac OS X

Download: ABBYY FineReader Corporate 14.0.103.165 Windows

0/5 (0 Reviews)