Windows 10 Update за малко да провали участието на диджей

2
421
Windows 10 Update за малко да провали участието на диджей

Ъпдейт при Windows 10 за малко да провали участието на DJ. Лаптопът му замръзва и той не може да го използва.

Много потребители на Windows 10 знаят колко е непритен процесът по актуализиране на системата, как той може да се случи в най-неподходящия момент и колко много време отнема това понякога. Това е разбрал по трудния начин и диджеят с никнейм Zunka93, който за малко не изпуска участието си заради Windows 10 и моли за помощ в Reddit.

Били сме свидетели на какви ли не нелепи случаи на ъпдейт на Windows 10 в неподходящо време като провален стрийминг на игра пред 120 000 зрители или провалена прогноза за времето, а сега изглежда тези случаи продължават, макар и по-редки поради имплементираните допълнителни опции за настройване.

Въпреки това неприятностите на Zunka93 не са били по-малки от този факт. Той се оплаква, че Windows 10 е решил да се актуализира малко преди негово участие, а процесът е замръзнал на 27% и не мърда.

Помощ! S.O.S!!! Аз съм DJ и имам участие след 4 часа, а това продължава вече повече от два часа и замръзна на 27% за повече от 20 минути. Знае ли някой как да спра ъпдейта и да продължа утре?“, отправя апела си Zunka93 към потребителите.

Windows 10 Update за малко да провали участието на диджей

Има различни начини този процес да се прекъсне, но всичките те са рискови. Той обаче решава да включи интернет кабел към лаптопа вместо да използва безжичната връзка и съобщава, че процесът е скочил на 50%. След това е рестартирал, процесът е скочил на 89%, след това на 91% и най-накрая е приключил.

Прочетете още:  Windows 10 Redstone 2 ще донесе със себе си подобрена история на ъпдейтите

Както обясняват и други участници в темата, включването на кабела за интернет е най-вероятно съвпадение, защото след като процесът по ъпдейт е започнал, то вече всички файлове са били свалени, намират се на хард диска на лаптопа и интернет вече не е необходим.

Както повечето потребители са изпитали на свой гръб, понякога актуализациите при Windows 10 отнемат повече време от очакваното, като има оплаквания дори за такива, продължили по две денонощия. От Майкрософт постоянно понасят критики по тази линия, но досега особена промяна в тази посока няма.

Интересно впечатление прави фактът, че след като си е решил проблема, Zunka93 съобщава, че възнамерява да си закупи още един лаптоп за резерва. Той не обвинява по никакъв начин Windows 10 и очевидно ще продължи да го използва, въпреки неприятностите, които му е създал.

В същото време актуализациите при Linux обикновено отнемат секунди и потребителят може да рестартира, когато поиска, а не когато Windows 10 реши, често без дори и да попита. Има и още една голяма разлика – докато Windows 10 се актуализира, компютърът е на практика неизползваем, а при Linux процесът върви във фонов режим и не пречи на потребителя по никакъв начин.

5/5 (2 Reviews)
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

Да не говорим и че потребителят може да си избере какво да обнови и какво не, докато при Бозата насилствени ти набутват всички ъпдейти, независимо дали ги искаш или не.