Сгъваемият Samsung Galaxy Z Flip вече е тук

0
163
Сгъваемият Samsung Galaxy Z Flip вече е тук

Сгъваемият смартфон Samsung Galaxy Z Flip вече е тук, вижте колко ще струва в България.

Южнокорейският гигант Samsung официално анонсира своя нов сгъваем телефон Galaxy Z Flip, който ще затвърди позициите му на лидер на пазара при мобилните телефони, които предоставят удобно сгъване и компактен размер.

Освен, че притежава свойството да се сгъва, Galaxy Z Flip притежава и много добри характеристики. Смарфонът идва с процесор Snapdragon 855+, разполага с 8GB RAM, 256GB вътрешно пространство, а батерията е разделена на два сегмента, като общият капацитет е 3300 mAh. За удобство на потребителите се поддържа и безжично зареждане.

Сгъваемият Samsung Galaxy Z Flip вече е тук

За разлика от Galaxy Fold обаче, новият Galaxy Z Flip се сгъва вертикално в опит да се предотвратят различните проблеми, които изникнаха при по-стария модел. Сгъваемият екран е 6,7-инчов в съотношение 21:9, като дисплеят е стъклен, а не е изработен от пластмаса, както е това при другите модели сгъваеми телефони на конкуренцията.

Стъклото е много тънко и е комбинирано с Infiniti Flex дисплея, което е собствена разработка на Samsung. Според производителя стъклото прави много по-приятно използването на сгъваемия смартфон, а също така и предоставя възможност за допълнително намаляване на дебелината.

От външната си страна Galaxy Z Flip има още един дисплей с големина 1,1 инча, който е много удобен за проверка на това кой ви търси, да проверите за нови съобщения и дори да вдигнете при ново обаждане, без да си налага да да разгъвате телефона. Налични са и три камери – широка, ултра широка и камера за селфита. Двете основни камери са 12-мегапикселови, а камерата за селфита е 10 мегапиксела.

Прочетете още:  Уязвимост в iOS 13 показва детайли за кредитната ви карта на други

Сгъваемият Samsung Galaxy Z Flip вече е тук

Що се отнася до проблемните панти, то при новия модел те са подобрени значително, а освен това и се използва нова технология за избягване на замърсяванията с прах. За тази цел се използват найлонови влакна, които отблъскват замърсяванията.

Galaxy Z Flip ще се предлага и в България от 21-и февруари в цветовете огледално лилаво и огледално черно, а обявената предварителна цена е 2899 лева.

5/5 (1 Review)