Epic Games обявиха Unreal Engine 5 за 2021-а година

0
129
Epic Games обявиха Unreal Engine 5 за 2021-а година

Epic Games обявиха Unreal Engine 5 за началото на 2021-а година, когато се очаква ранното издание, а финалното по-късно същата година.

От Epic Games леко разкриха завесата над игровия енджин Unreal Engine 5, който по всичко личи, че ще бъде достоен наследник на Unreal Engine 4. Разработчиците споделят, че главната им цел е постигане на фотореализъм и съпоставимост със CG филмите, а на разработчиците ще се предоставят множество библиотеки и полезни инструменти.

В анонса се съобщава, че ранната версия на Unreal Engine 5 можем да очакваме още в началото на следващата 2021-а година, а по-късно същата година ще бъде налична и официалната финална версия.

Unreal Engine 5 ще бъде наличен в preview версия в началото на 2020-а година, а пълното издание ще се осъществи по-късно същата година, като ще поддържа конзолите от следващо поколение, конзолите, които са актуални към момента, PC, Mac, iOS и Android.“, гласи анонсът.

Що се отнася до конзолите, от Epic Games казват, че Unreal Engine 4.25 вече поддържа платформите от следващо поколение на Sony и Майкрософт, като от компанията работят в тясно сътрудничество с множество игрови разработчици и издатели, които използват Unreal Engine 4, за да им помогнат да създадат своите игри от следващо поколение.

Unreal Engine 5 предлага голямо подобрение на качеството, което е резултат от съвместната работа на много екипи и на обединяването на различни технологии. За създаването на реалистични сцени се използва изключително интензивно Quixel Megascans библиотеката, която предоставя обекти с филмово качество и стотици милиони полигони.

Засега не е ясно дали Unreal Engine 5 ще има поддръжка и за Linux, който влиза в определението PC, но повечето разработчици считат, че PC не е Linux. Въпреки това, имайки предвид факта, че Unreal Engine 4 е наличен за Linux, то е напълно вероятно и следващото поколение на игровия енджин да е наличен нейтив и за тази операционна система.

Прочетете още:  RAGE 2 Linux Wine

Всички новости и промени, което предлага Unrel Engine 5 можете да видите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)