Ако ви липсва Microsoft Office и известните решения не ви задоволяват, опитайте последната версия на SoftMaker Office 2018

0
74

Много потребители използват решения като LibreOffice, OnlyOffice и WPS Office като едни много добри алтернативи на Microsoft Office поради една или друга причина – било заради това, че търсят безплатен вариант или пък използват операционна система, за която той не е наличен, като Linux потребителите например. За повечето подобни потребители тези софтуерни решения вършат идеално своята работа, но има и потребители, които се нуждаят от допълнителни функции или пък не са доволни от съвместимостта с документите, създадени с офис пакета на Майкрософт.

Разбира се, в един идеален свят, всеки потребител би запазвал документите в отворения формат .odt и по този начин проблемът със съвместимостта би бил решен завинаги, но това най-вероятно никога няма да се случи. Именно поради тази причина продължава и битката на различни разработчици за повишаване на тази съвместимост с монополните формати .doc и .docx, както и да привлекат потребители с добавянето на нови функции и приятен и удобен интерфейс.

Един такъв продукт е SoftMaker Office, който предоставя множество функции и много добра съвместимост с документи, създадени с Microsoft Office, като неговата последна версия е налична и за Linux потребителите, освен за тези на Windows и macOS.

Ако ви липсва Microsoft Office и известните решения не ви задоволяват, опитайте последната версия на SoftMaker Office 2018 5

SoftMaker Office 2018 е първата версия, която има официална x64 поддръжка, използва познатото от Microsoft Office Ribbon меню, предоставя три модула, които се явяват еквиваленти на Word, Excell и Powerpoint, в лицето на TextMaker, PlanMaker и Presentations и според разработчиците има нейтив поддръжка за Майкрософт файловите формати за документи. За съжаление този обещаващ продукт е със затворен код и е платен, но същите разработчици разработват и SoftMaker FreeOffice, който е напълно безплатен, както личи от името му.

Прочетете още:  AMD изпраща безплатни процесори при проблеми с фърмуера

Интерфейсът на SoftMaker Office 2018 много наподобява на този на Microsoft Office, което би помогнало много на потребителите, идващи от решението на Майкрософт, предоставя всички желани функции като обработка на текст, създаване на таблици, създаване и преглед на презентации, преглед, запазване и редакция на файлове в DOCX, XLSX и PPTX форматите, защитаване на файловете с пароли, функция, която също присъства и в LibreOffice, работа с много документи наведнъж, посредством табове, режим за тъчскрийн и още.

Ако ви липсва Microsoft Office и известните решения не ви задоволяват, опитайте последната версия на SoftMaker Office 2018 6

Специално за версията при Linux разработчиците са си направили труда да използват GNOME диалоговите прозорци при файлови операции, вместо тези, които се използват по подразбиране от офис пакета, което води до по-добра интеграция и по-добро преживяване за Linux потребителите.

Можете да инсталирате пробната версия на SoftMaker Office 2018 и да я разгледате по-подробно от официалния сайт.

0/5 (0 Reviews)