Shadow of the Tomb Raider вече е тук за Linux

0
188
Играта Shadow of the Tomb Raider идва и за Linux благодарение на Feral Interactive

Играта Shadow of the Tomb Raider вече е тук официално за Linux.

Играта Shadow of the Tomb Raider пристигна официално за феновете на Linux и macOS благодарение на игровото студио Feral Interactive, както беше обещано по-рано. Заглавието не е издавано за друга операционна система освен Windows и от Feral е трябвало да свършат огромна работа, за да направят своя порт.

Shadow of the Tomb Raider е последното издание от поредицата за младата изследователка Лара Крофт, в което играчите ще трябва да спасят света от апокалипсиса на мистериозните маи. Това е и финалното издание от трилогията.

Въпреки че играта можеше да се играе под Linux още с излизането ѝ посредством DXVK или Steam Play, при това с доста добро представяне, все пак официално пренаписано издание, което въпреки че е порт, дава по-висока производителност.

Нетърпелив потребител от YouTube вече е направил сравнителен клип, в който можем да видим, че играта върви еднакво добре както на Windows, така и на Linux. DXVK също се представя добре, но имайки предвид принципа му на работа, винаги може да се очаква леко намалена производителност, която в повечето случаи е пренебрежима.

По-старите портове на Feral Interactive имаха проблеми с производителността поради преминаването от DirectX към OpenGL, но с напредването на проекта с отворен код  Vulkan те започнаха да използват този кросплатформен приложно-програмен интерфейс за графика и изчисления, който дава много по-висока производителност.

Официално са обявени и системните изисквания и от Feral препоръчват видео карта с Vulkan поддръжка NVIDIA GeForce GTX 680 или по-нова с минимална версия на драйвъра 418 и AMD R9 285 или по-нова, с версия на графичния драйвърен пакет с отворен код Mesa 19.0 или по-нова.

Прочетете още:  Излезе Pacman 5.2 със Zstd поддръжка

Повече информация можете да получите от официалния мини сайт на играта.

5/5 (1 Review)