AMD ще покажат дългоочакваните графични процесори Vega на 16-ти май

0
38
Излезе Linux драйвърът за AMD AMDVLK 2019.Q2.2. Носи подобрения в производителността


От AMD възнамеряват да анонсират официално видео картите Vega и Navi на 16-ти май тази година, а различни слухове казват, че това може да се случи и със Zen+.

Очаква се компанията да публикува своите бъдещи планове относно тези архитектури на специално събитие, което е насрочено за 16-ти май.

На събитието от AMD ще предоставят повече детайли относно дългоочакваните видео карти Vega и Navi, както и се очаква това да се случи и със Zen+ процесорите.

Събитието ще се води от изпълнителния директор на AMD Lisa Su, заедно със завеждащите технологични отдели към компанията Mark Papermaster, Raja Koduri и Jim Anderson.

Информацията относно Navi ще бъде представена най-вероятно от завърналия се през 2013-та година в AMD Koduri, след като той напусна компанията през 2009-та.

Koduri е специалист с 20-годишен опит в много направления – от софтуер, до дизайн на видео карти, като се радва на висок престиж. Navi технологията ще бъде първата за Koduri, за която той ще отговаря изцяло.

При Navi ще се използва 7nm FinFET процес и ще се произвежда от GlobalFoundries, като се предвижда първите бройки да се появят в продажба в началото на 2018-та година.

Разбира се, този срок зависи пряко от GlobalFoundries, като по-реалистично е това да се случи през 2019-та година, предвид производствения процес както на Polaris, така и на Vega.

Според по-рано публикувана информация от AMD Vega-базираните видео карти могат да се появят още това тримесечие, в края на месец юни.

Слуховете, че ще бъдат разкрити детайли и около Zen+ е в съответствие със стратегията на изпълнителния директор на AMD Lisa Su, в която компанията ще работи по няколко процесорни архитектури за периоди от 3-5 години.

Прочетете още:  Кумулативният ъпдейт KB4103721 за Windows 10 April 2018 Update предизвиква сериозни проблеми. KB4103727 пък не може да бъде инсталиран
0/5 (0 Reviews)