Бразърът Opera вече предлага безплатен VPN и при Android

0
51
Бразърът Opera вече предлага безплатен VPN и при Android

От екипа на известния интернет браузър Opera обявиха, че вече официално е наличен безплатен VPN и при Android приложението (Opera for Android 51). За тези, които не знаят, Virtual Private Network (VPN) представлява криптирана мрежа, която позволява на потребителите да посещават сайтове анонимно и без да бъдат следени.

Посредством VPN се създава частна виртуална мрежа, при която обменът на данните се извършва между VPN сървъра и потребителите, което осигурява високо ниво на сигурност и поверителност, която е осигурена от 256-битово криптиране. Освен това, местоположението на потребителите също е защитено, защото се свързват към различни сървъри в цял свят, скривайки къде те се намират физически.

Сега вече и Android потребителите могат да се възползват от VPN защитата Opera, както това е възможно от много време при десктоп варианта на интернет браузъра за Linux, macOS и Windows. Услугата вече е налична като финално издание за всички Android потребители, като досега се предлагаше само в бета вариант.

Пускането на VPN защитата е лесно и се извършва в самото приложение, след което потребителите вече могат да сърфират в интернет анонимно. От Opera уверяват, че не събират никакви данни и логове, което означава, че историята на посещенията също не може да бъде екстрактната след време.

Актуализираното Opera приложение за Android, което предлага безплатна VPN услуга можете да изтеглите от Google Play Store.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  NVIDIA 415.18 Linux драйвърът е тук и предлага множество поправки