Излезе CrossOver 18.5.0 с поправки за Office 2010, Office 365

0
50
Излезе CrossOver 18.5.0 с поправки за Office 2010

Половин година след излизането на миналата версия, разработчиците от CodeWeavers анонсираха наличността на последната версия на техния софтуер CrossOver 18.5.0.

CrossOver е платен продукт, основан на кода на Wine, като голяма част от средствата, събрани от покупките на CrossOver, отиват за подобряването именно на Wine, без който стартирането на Windows софтуер при тези операционни системи нямаше да е възможно. CodeWeavers е компанията, която има голям принос за много от новостите при Wine и закупувайки си лиценз за CrossOver, подпомагате и Wine.

При CrossOver 18.5.0 са направени различни подобрения и промени. Новата версия вече използва кода на стабилния Wine 4.0, имплементирани са FAudio библиотеките, за да се предостави на потребителите по-добра звукова поддръжка. FAudio е реимплементация на XAudio2, която носи по-голяма съвместимост с игрите и решава редица звукови проблеми.

В CrossOver 18.5.0 са налични поправки при Office 2010, които решават проблемите с регистрацията и лицензирането. Сега вече потребителите, използващи Office 2010 ще могат безпроблемно да го активират. При Office 2010 е поправен и бъг, при който приложението се опитва да отвори настройките и да ги приложи при всяко стартиране.

Добавена е поддръжка за последната версия на Office 365 и са отстранени проблемите с вписването, които се наблюдаваха при потребителите на Office 365 Home версията. Допълнително е добавена подготвителна поддръжка за OneNote 2016 при Linux.

Повече информация относно CrossOver 18.5.0 можете да получите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Windows 10 бележи ръст в потреблението