Canonical направи лесно портването на iOS приложения

0
50
Canonical направи лесно портването на iOS приложения


Canonical направи лесно портването на iOS приложения към тяхната мобилна платформа.

Richard Collins, мениджър на Ubuntu Mobile към Canonical анонсира, че вече е наличен React Native. Това е фреймуърк за разработване на уеб приложения за популярната операционна система Ubuntu Linux.

Очевидно Canonical се грижи за своите разработчици като им осигурява всички необходими инструменти, с които те да вършат работата си по възможно най-лесния начин. След като компанията вече анонсира поддръжката за фреймуърка Cordova, която получи нужното внимание от разработчиците, от Canonical обещаха пълна поддръжка и за друг фреймуърк [url=https://facebook.github.io/react-native/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]React Native[/url].

React Native е фреймуърк за разработване на уеб приложения, с който могат да се създават приложения като се използват JavaScript и React. Базиран е на ReactJS, с уеб насоченост, създаден от нулата, за да предостави бързодействие чрез използването на native UI (User Interface) компоненти и системни API, които допринасят за дълбока интеграция.

„Разработването на приложения за уеб и десктоп постоянно набира популярност. Ако вие сте разработчик, то Ubuntu предлага много добър избор от фреймуъркове, с които да създавате приложения. Екипът на Webapps от Canonical работи усилено върху това да се осигури фактът, че разработчиците имат на разположение правилните инструменти за разработване на приложения“, казва Richard Collins.

Основната причина от Canonical да предложат React Native в Ubuntu е продължаването на тяхната визия за конвергенцията и да позволят на разработчиците по лесен начин да портват вече създадени приложения за iOS и Android към мобилната операционна на Ubuntu.

Разбира се, посредством React Native разработчиците могат да създават и нейтив приложения за Ubuntu на всяко едно съществуващо ReactJS уеб приложение. Сорс кодът на React Native Ubuntu вече е наличен за сваляне и може да бъде свален оттук. Има поддръжка за пакетиране на Snap пакети, както и публикуването им в Snappy Store.

Прочетете още:  От Linux Foundation се изказват ласкаво за Майкрософт и ги защитават
0/5 (0 Reviews)