Ето как да изчистим десетки гигабайти след ъпгрейда към Windows 10 Fall Creators Update

0
21

Майкрософт започнаха спускането на Windows 10 Fall Creators Update към потребителите преди два дни и с него идват много новости и промени като подобрения при Cortana и интернет браузъра Edge, подобрена VR поддръжка, възможност за контролиране с очи и пр.

Тези новости освен всичко друго, се изразяват и като голям размер, който потребителите трябва да дръпнат под формата на Fall Creators Update, а след това и десетки гигабайти заето дисково пространство.

Всички файлове, които са необходими за надграждането към Fall Creators Update първо биват изтеглени на компютъра, а след инсталацията те остават там и не се изтриват. Така потребителите могат да загубят ценно дисково пространство до 30GB.

За щастие процесът по изтриването на тези файлове е много лесен и ще ви го покажем тук в няколко стъпки.

Във Fall Creators Update има нов начин за почистване на файловете, който можете да изпробвате веднага щом ъпгрейднете.

Отидете на System->Storage, цъкнете на Change how we free up space и на следващия екран изберете опцията Delete previous versions of Windows и цъкнете на Clean now:

Ето как да изчистим десетки гигабайти след ъпгрейда към Windows 10 Fall Creators Update 7

Разбира се, можете да изтриете гигабайтите заето пространство и по стария начин – натиснете Start и напишете в полето за търсене „Disk Cleanup“. Цъкнете на показалия се резултат за Disk Cleanup с десен бутон и изберете Run as administrator, изчакайте системата да направи необходимата проверка и се уверете, че сте избрали вашия системен диск и натиснете Ok.

Ето как да изчистим десетки гигабайти след ъпгрейда към Windows 10 Fall Creators Update 8

Цъкнете на Clean up system files, отново изберете системния диск и отново натиснете Ok. Този път системата отново ще направи необходимите проверки, но този път ще бъде включена и нова опция – Previous Windows installation(s).

Прочетете още:  Първите Intel Core i9 процесори може би идват само след месец

Сложете чавка Previous Windows installation(s) и на Temporary Windows installation files, натиснете Ok и изчакайте файловете да бъдат изтрити.

Трябва да имате предвид, че тези файлове са необходими в случай, че искате да се върнете към по-стара инсталация на Windows. Изтривайки ги, тази възможност повече няма да бъде предоставена. Ако планирате връщане към по-стара инсталация, не трийте тези файлове, но като се има предвид, че Fall Creators Update е задължителен и само може да бъде забавен от потребителите за известно време, то тези файлове наистина се оказват ненужни.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments