Еволюция: Windows 10 вече може да запомня размера на прозорците при смяна на резолюцията

0
56
Windows 10

На някои потребители, които не използват Windows 10 може да звучи странно, но модерната операционна система на Майкрософт чак сега получава промяна в начина на управлението при промяна на резолюцията. Тази промяна позволява запомнянето на размера на прозорците при промяна на резолюцията, но не е оповестена публично, по логични причини – нещо толкова елементарно се имплементира чак сега.

Това, че Windows 10 вече не губи настройките на прозорците при смяна на резолюцията е забелязано от потребителя в reddit с ник ericfabreu. За много потребители тази промяна е голямо облекчение, защото при промяна на резолюцията към по-висока, ставаше така, че различните приложения и прозорци се стартираха с по-ниска резолюция и вместо една проста стъпка по смяната на резолюцията, потребителите трябваше да правят и допълнителни настройки.

Въпреки всичко функцията все още не е напълно завършена и както отбелязва потребителят ericfabreu, процесът explorer.exe се рестартира, а иконите в таск бара се размазват. Това е простимо, имайки предвид, че запомнянето на настройките при промяна на резолюцията е налично само при Redstone 5 билдовете или иначе казано само за потребителите, които участват в Insider програмата.

Ако всичко върви по план, новата функция би трябвало да е завършена до излизането на Windows 10 Redstone 5 Fall Update, който се очаква през есента на тази година. Той ще бъде завършен през септември месец и ще започне да се спуска поетапно към потребителите през октомври. Както винаги този процес ще отнеме от два до три месеца.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Steam Linux Client Beta идва с много полезни подобрения