Еволюция: Windows 10 вече може да запомня размера на прозорците при смяна на резолюцията

Windows 10

На някои потребители, които не използват Windows 10 може да звучи странно, но модерната операционна система на Майкрософт чак сега получава промяна в начина на управлението при промяна на резолюцията. Тази промяна позволява запомнянето на размера на прозорците при промяна на резолюцията, но не е оповестена публично, по логични причини – нещо толкова елементарно се имплементира чак сега.

Това, че Windows 10 вече не губи настройките на прозорците при смяна на резолюцията е забелязано от потребителя в reddit с ник ericfabreu. За много потребители тази промяна е голямо облекчение, защото при промяна на резолюцията към по-висока, ставаше така, че различните приложения и прозорци се стартираха с по-ниска резолюция и вместо една проста стъпка по смяната на резолюцията, потребителите трябваше да правят и допълнителни настройки.

Въпреки всичко функцията все още не е напълно завършена и както отбелязва потребителят ericfabreu, процесът explorer.exe се рестартира, а иконите в таск бара се размазват. Това е простимо, имайки предвид, че запомнянето на настройките при промяна на резолюцията е налично само при Redstone 5 билдовете или иначе казано само за потребителите, които участват в Insider програмата.

Ако всичко върви по план, новата функция би трябвало да е завършена до излизането на Windows 10 Redstone 5 Fall Update, който се очаква през есента на тази година. Той ще бъде завършен през септември месец и ще започне да се спуска поетапно към потребителите през октомври. Както винаги този процес ще отнеме от два до три месеца.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Samsung се отказват от РС сегмента
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments