Google нарочно правят по-бавен YouTube при другите браузъри освен Chrome

0
180
Google нарочно правят по-бавен YouTube при другите браузъри освен Chrome

Техническият програмен мениджър от Mozilla Крис Петерсон разкрива, че скорошните промени по дизайна на най-известната платформа за видео споделяне YouTube забавят другите браузъри и дават предимство само на Google Chrome. В резултат на това браузърите Edge и Mozilla Firefox отварят страницата до пет пъти по-бавно.

В Twitter Петерсон обяснява, че на лаптопа му първата страница на YouTube зарежда за пет секунди с Firefox, срещу една секунда за Chrome. Това е така, защото новият Polymer дизайн на страницата разчита на остарелия и вече неизползван Shadow DOM v0 API, който все още се използва в Chrome. В резултат на това Edge и Firefox отварят YouTube много по-бавно, в сравнение с Chrome, който има имплементиран Shadow DOM v0 API.

Разработчикът обяснява, че този проблем не може да бъде преодолян лесно, освен с добавки от трети страни и този факт може да се окаже повратна точка потребителите на Firefox и Edge да изоставят тези браузъри и да преминат към Chrome. В същото време YouTube е така настроен, че Internet Explorer получава стария дизайн и не страда от забавяне. Това можеше да бъде направено и за другите браузъри, но не е.

Ако използвате Mozilla Firefox можете да върнете стария дизайн на YouTube с приставката YouTube Classic. Към момента от Google не са направили коментар по случая.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Apple пуска новите модели на iPhone на 12-и септември