Играта Artifact на Valve вече е налична за предварително закупуване. Получава Linux поддръжка на ден първи

0
70
Valve пуснаха официално своята Vulkan-базирана игра Artifact

Дългоочакваното заглавие Artifact на компанията Valve вече е налично в Steam за предварително закупуване. С официалното обявяване на играта станаха известни и системните изисквания.

Artifact е плод от сътрудничеството между легендарния игрови дизайнер Richard Garfield и Valve. Заглавието представлява дигитална игра с карти, която комбинира в себе си състезателен геймплей и задълбочена тактика на основата на DOTA 2.

Играта е налична за закупуване в Steam на цена от €17,95 и предвид това, че е продукт на Valve, операционната система Linux получава поддръжка на ден първи заедно с Windows и macOS.

Системните изисквания за играта са скромни, като за Linux са дистрибуцията Ubuntu 16.04 или по-нова, процесор Intel i5, 2.4 Ghz или по-добър, 4 GB RAM, NVIDIA, AMD или Intel видео карта с Vulkan поддръжка, пространство от 5GB.

За Windows се изисква версия на операционната система Windows 7 или по-нова, процесор Intel i5, 2.4 Ghz или по-добър, 4 GB RAM, видео карта HD Graphics 520 със 128 MB видео памет или по-добра, пространство от 7GB.

Системните изисквания за macOS са версия на операционната система Mac OS 10.13.6 или по-нова, процесор Intel i5, 2.4 Ghz или по-добър, 4 GB RAM, видео карта HD Graphics 520 със 128 MB видео памет или по-добра, пространство от 5GB.

Към момента Linux потребителите с видео карти на NVIDIA ще трябва да играят играта със затворения драйвър, защото отворената версия на драйвъра Nouveau няма поддръжка за Vulkan. Това не е никакъв проблем, защото затвореният драйвър на NVIDIA е много по-добър от Nouveau, има далеч повече функции и е десетки пъти по-бърз.

Прочетете още:  Уязвимост в приложението Telegram показва IP адреси при обаждане, ако използвате Linux

Linux потребителите с AMD GCN видео карти могат да използват драйвърите RADV или AMDVLK, които имат добра Vulkan поддръжка. Същото се отнася и за потребителите с видео карти на Intel, които с използването на ANV Vulkan драйвъра няма да имат никакви проблеми с играта.

Повече подробности около играта Artifact на Valve можете да научите от официалната страница на заглавието в Steam.

0/5 (0 Reviews)