SteamVR получи HTC VIVE Pro поддръжка при Linux

0
939

VALVE публикуваха нова актуализация за SteamVR, с която се получава предварителна поддръжка за все още не излезлия официално HTC VIVE Pro за Linux геймърите. Новият ъпдейт е малък, но е изключително важен, защото носи две големи промени конкретно при Linux и общо три за всички потребители.

SteamVR имаше проблеми с последните RADV драйвъри за потребителите с AMD видео карти с OpenGL клиенти. Сега този проблем е поправен и AMD играчите могат отново да се насладят на виртуалната реалност безпроблемно.

За всички платформи е поправен и проблемът, при който големите фонови изображения в .PHG формат не се зареждаха.

И най-важната промяна в тази актуализация – поддръжката за HTC VIVE Pro:
HTC VIVE Pro е подобрената версия на комплекта за виртуална реалност, по-лек е от предшественика си, позволява на Linux геймърите комбинирана резолюция от 2880×1600 с два OLED дисплея, има вградени слушалки, които премахват нуждата от жак и допълнителни кабели, предоставя нова лента за главата, която го прави по-удобен, има подобрения по дизайна и пр.

Засега цената на HTC VIVE Pro не е известна, както и не се знае точната дата на излизането му, но се очаква да бъде обявен официално на Game Developers Conference 2018.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux Mint 19 излезе официално. Линкове за сваляне