Интерфейсът на Windows 10 правен с Paint (видео)

0
77
Интерфейсът на Windows 10 правен с Paint (видео)


Всички знаем, че Windows 10 идва с нов интерфейс, който не се харесва от голяма част от потребителите, защото е напълно плосък, прекалено семпъл, дори нелеп на моменти и няма нищо общо с Aero, което се харесваше на всички.

В Windows 10 Anniversary Update от Майкрософт отиват дори и по-далеч, като продължават в тази посока и промениха и интерфейса на User Account Control, който стана като останалия интерфейс на операционната система – плосък и безличен.

Потребителт на reddit [url=“ rel=“nofollow]saltysamon[/url] решил да направи малък експеримент, като покаже на останалите колко лесно всъщност може да се направи подобен „дизайн“ само и единствено с добрия стар Paint – програмата за рисуване на Майкрософт, която се използва от множество потребители от години.

В специално направеното видео, което сме предоставили по-долу, се вижда целият процес по създаването на диалогов прозорец, който става досущ като оригиналния за минути. Естествено, в коментарите под темата, не закъсняха и различни шеги като тази:

„Здравейте, аз съм официален директор на човешките ресурси в Майкрософт и искам от вас да работите като шеф на дизайнерите в Майкрософт“, казва един потребител, а друг му отговаря – „А някакви възрастови ограничения имате ли? Имам син на пет годинки, който е много добър в рисуването с тебешири или може би е много добър за вас?“

Да, новият потребителски интерфейс върши своята работа, но много потребители очакват повече в дизайнерско отношение, а не връщане 30-40 години назад, където да се сравнява с 8-битови компютърни и телевизионни игри и на всичкото отгоре се представя за нещо модерно.

Прочетете още:  Излезе Vulkan 1.0.66

Остава да видим дали от Майкрософт ще вземат предвид недоволството и ще променят към добро потребителския интерфейс, но имайки предвид, че първия ъпдейт, който можем да очакваме ще дойде чак през пролетта на 2017-та година, това очевидно няма да е скоро.

0/5 (0 Reviews)