Искате да използвате браузъра Edge? Майкрософт ще ви награди

0
48
Искате да използвате браузъра Edge? Майкрософт ще ви награди


Отчаяните опити на Майкрософт да накара потребителите да използват Edge продължават.

Преди малко повече от четири месеца от Майкрософт решиха, че най-добре за потребителите е Cortana да използва при търсене само тяхната търсачка Bing и браузъра Edge, което има за цел неминуемото повишено използване и на двете услуги.

Следваща стъпка беше логична и в Anniversary Update от компанията направиха така, че Cortana да не може да бъде спирана, което означава, че всяко едно търсене или допитване на потребителя ще бъде отправяно към Bing, използвайки браузъра Edge.

Сега софтуерният гигант прекръсти своята програма Bing Reward на Microsoft Reward, за която ви съобщихме по-рано, в опит да покаже на всички, че инициативата вече не е само за търсачката Bing, а част от промяната е вече и поддръжката на Edge.

Накратко казано, това означава, че ако използвате Windows 10 и браузъра Edge, Майкрософт ще ви награди с точки, които впоследствие можете да използвате за филми, приложения, игри и други продукти на компанията.

Това, което трябва да направи потребителят е да си направи акаунт в Microsoft Rewards и след това да започне да използва Edge. Трябва обаче да се знае, че не може просто да пуснете браузъра и да го оставите да си работи, докато използвате други програми и браузъри. Трябва наистина да го използвате активно, за да получите награди, както и Bing да е настроен да бъде вашата търсачка по подразбиране през цялото време.

От Майкрософт ще ви следят постоянно, за да са сигурни, че играете честно, като обешават, че никаква лична информация няма да бъде събирана, докато се анализира вашето сърфиране в Интернет. Засега програмата е активна само в САЩ.

Прочетете още:  Излезе GNOME 3.30.1 с множество поправки на различни проблеми

Това е един интересен начин от страна на Майкрософт да ускори миграцията на потребителите към техния браузър Edge, но не само към него. Браузърът се предлага само за Windows 10, така че това е начин и да се накарат потребителите да преминат и към новата операционна система на компанията, защото, ако искат да използват Edge, ще трябва да инсталират и Windows 10, тъй като браузърът не се предлага за други операционни системи.

0/5 (0 Reviews)