Излезе Mir 1.7.1 с официална X11 поддръжка

0
77
Mir Linux Canonical

Тук е Mir 1.7.1 – разработвания от Canonical Linux дисплей сървър, с официална X11 поддръжка.

Излезе първото малко издание на Linux дисплей сървъра Mir, разработван от компанията Canonical, от серията 1.7. Въпреки че изданието Mir 1.7.1 не е главна версия, то е доста голямо и предоставя множество промени и поправки.

Като най-забележима промяна при Mir 1.7.1 може да се отбележи излизането на X11 поддръжката от експериментален стадий и тя вече е официална. X11 поддръжката дава възможност за използване на X11 приложения върху Wayland. Новата поддръжка може да бъде активирана с –enable-x11 флага.

Сред другите подобрения виждаме добавена опцията „Mir Shell“ към приветстващия екран, множество подобрения при Xwayland и X11 управлението на прозорци, добавена е опцията –x11-displayfd, средата за стартиране на приложения вече може да бъде конфигурирана, добавена е функцията ExternalClientLauncher::launch_using_x11..

Налични са множество поправки при Xwayland и X11, поправена е невъзможността за компилиране от сорс (FTBFS) с g++-10, поправени са инцидентни заключвания на инпута при стартиране на приложения, поправена е логиката за локализиране на gmock, когато gtest има пакетна конфигурация, вече се изполва ByteSizeLong вместо остарелия ByteSize, отстранени са ненужни копирания и още.

Повече за Mir 1.7.1 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе KB4462939 за Windows 10 Creators Update версия 1703