Излезе Ubuntu 14.04.6 LTS с поправка за APT уязвимост

0
52
Ubuntu

От Canonical обявиха наличността на Linux дистрибуцията с удължена поддръжка Ubuntu 14.04.6 LTS Trusty Tahr. Това издание не беше предвидено като версия 14.04.5 трябваше да е последната, но се наложи шесто малко издание поради намерена сериозна уязвимост в APT при Debian (USN-3863-1), следвайки подобното издаване на Ubuntu 16.04.6 LTS.

За разлика от другите малки издания, при които има най-различни промени и нови функции, 14.04.6 LTS съдържа само и единствено поправки по сигурността и поправки на различни бъгове. Тук няма и добавена поддръжка за нов хардуер. От Canonical предоставят на потребителите обновени инсталационни образи за нови инсталации, а също така и възможност за лесен ъпгрейд при вече съществуващите инсталации.

В анонса Canonical обясняват, че са налични много други актуализации по сигурността и поправки на сериозни бъгове, с фокус върху стабилността и съвместимостта с Ubuntu 14.04 LTS. Потребителите на Ubuntu Desktop, Ubuntu Server, Ubuntu Cloud, Ubuntu Base и Ubuntu Kylin получават официална поддръжка за срок от пет години от датата на издаване на първото издание, а всички останали версии по три години.

Потребителите в облака биват съветвани да стартират нови машини, използвайки последните налични инсталационни образи, които включват поправката за APT USN-3863-1. Потребителите на Ubuntu 12.04 ще получат предложение за автоматичен ъпгрейд посредством Update Manager.

Официалния анонс за излизането на Ubuntu 14.04.6 LTS Trusty Tahr можете да видите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux Kernel 3.10 достигна до края на периода на поддръжка