Излезе версия 1.1 на GameMode – инструментът на Feral Interactive за повишаване на производителността на игрите при Linux

0
56
GameMode Feral Interactive

Точно един месец след като от Feral Interactive анонсираха своя нов инструмент за повишено представяне на игрите при Linux GameMode, излиза и първото малко издание 1.1, при което са добавени най-различни подобрения.

Целта на GameMode е да извърши различни оптимизиращи задачи автоматично и да превключи процесора в режим на представяне, ако той е бил в режим на енергоспестяване, което води до по-висока производителност. Всичко това се случва автоматично, без нуждата от интеракция от страна на потребителя. Засега инструментът е главно фокусиран върху режима на представяне на процесорите AMD и Intel, а плановете са за в бъдеще да се добавят все повече оптимизации и в други сфери.

При GameMode 1.1 това вече започва да придобива форма и освен подобряването на работата на процесора е добавена и поддръжка за указани от потребителя reaper thread честоти, скриптинг подобрения, добавена е поддръжка за cascaded конфигурационни файлове, поддръжка за съобщаване на статуса на systemd, поддръжка за указани от потребителя скриптови приставки, поддръжка за -r и -s аргументите при демона на GameMode, направени са различни подобрения на кода на приложението и са поправени различни бъгове.

Ако искате да инсталирате новата версия на GameMode 1.1, можете да направите това от GitHub. Разбира се, най-добрият вариант е да го инсталирате от хранилищата на вашата дистрибуция, ако приложението е налично в тях.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Facebook работи върху технология за писане с мисли