Кръпка по сигурността за Internet Explorer остави Windows компютри неизползваеми

0
51
Windows 10 bugs

Преди няколко дни от Майкрософт спуснаха кумулативния ъпдейт KB448322, с който дойде и кръпка по сигурността за интернет браузъра Internet Explorer, която запушва zero-day уязвимост, намерена от разработчика от Google @_clem1. Както винаги обаче се оказа, че при Майкрософт монетата винаги има две страни и поправката предизвиква повече проблеми, поправяйки старите, нещо, което вече се превърна в традиция.

В страницата на ъпдейта от компанията официално са завели в страницата на ъпдейта, сред които проблеми с майл клиента Outlook, проблеми с .NET 4.6, със System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) и пр., но бяха принудени да добавят и един доста по-критичен проблем, който оставя множество лаптопи на Lenovo неизползваеми, защото след инсталирането на ъпдейта, операционната система повече не може да стартира.

От Майкрософт съобщават, че засегнати са потребителите на Windows 10, които имат лаптопи на Lenovo с по-малко от 8GB RAM. Някои различни източници съобщават,че има засегнати и сред потребителите на Windows 10, които все още използват Windows 10 Anviersary Update версия 1607.

Ако сте инсталирали KB4467691 и имате подобни проблеми, то трябва да предприемете някои стъпки, за да можете да използвате компютъра си отново. Влезте в BIOS и потърсете опцията Secure Boot, която обикновено се намира в Boot опциите. Спрете я, запазете настройките и рестартирайте. Ако имате пуснат BitLocker, може да се наложи да предприемете BitLocker възстановяване, а причината е в спирането на Secure Boot.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Samsung може скоро да надмине Intel по производство на чипове