Лампово радио от 1920-а година използва Windows 10 и свири парчета от интернет (видео)

0
224
Лампово радио от 1920-а година използва Windows 10 и свири парчета от интернет (видео)

Много ентусиасти се занимават с различни интересни проекти, които създават сами и почти ежедневно можем да се натъкнем на нещо интересно, но едва ли сте виждали това – радио от 1920-а година използва Windows 10 и възпроизвежда радио станции от интернет.

Собственикът на магазин за компютри и сервиз в Минеаполис Дерек Тракслър е решил да се занимае с този интерес проект, използвайки своето Claratone лампово радио, което се захранва от батерии и SX400 усилвател с еквалайзер. Той е извадил някои ненужни части от корпуса на радиото, за да може да побере всичко в кутията и да изглежда добре.

Модифицираното устройство използва Windows 10 и получава тази способност от малък компютър LattePanda, който е с процесор на Intel. Също така е добавено и USB устройство, което е пълно с песни и интернет радио директории. Смяната на тези директории не е много приятна задача, защото USB устройството трябва да се извади и текстовите файлове трябва да се променят ръчно, но целта оправдава средствата.

Тракслър може да управлява аудио източниците чрез копчетата на радиото, които се намират на предния панел. Това е възможно, защото той е свързал Arduino интерфейса на LattePanda към тях. Посредством тези копчета той може да променя RSS подкастове и да осъществява лайв радио стриймове чрез въртене на въпросните копчета.

Вижте интересния проект във видеото:

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Android събира 10 пъти повече информация от iOS в режим на покой