Linux дистрибуцията Lubuntu спира да издава 32-битови версии

0
70
Linux дистрибуцията Lubuntu спира да издава 32-битови версии

Linux дистрибуцията Lubuntu е официален вариант на разработваната от Canonical дистрибуция Ubuntu, която продължава да се стреми да предлага на потребителите с по-стар хардуер лекота и бързина. Въпреки това разработчиците обясняват, че светът при компютрите се е изменил драстично в последно време и те са станали по-бързи, по-сигурни и са изоставили традиционната 32-битова i686 архитектура.

Сега, следвайки примера на своите колеги от Xubuntu, които в началото на този месец направиха подобен анонс, разработчиците на Lubuntu също обявиха, че спират да издават 32-битови версии на своята Linux дистрибуция, което е и тенденцията в последно време. Те обясняват, че за тях става все по-трудно да поддържат 32-битово издание в тези условия.

i386 машините вече са артефакт от миналото и вземайки предвид това, на екипа на Lubuntu ни стана ясно, че трябва да изоставим поддръжката на тази архитектура. След внимателно обмисляне ние съобщававе със съжаление на нашите потребители, че Lubuntu 19.04 и бъдещите издания няма да имат i386 издания„, се казва в анонса.

Потребителите, които използват Lubuntu 18.04 обаче могат да бъдат спокойни за още известно време, защото поддръжката на 32-битовите издания за тази версия ще продължат да се поддържат както досега и това ще продължи до официалното приключване на поддръжката, кето по разписание ще се случи пре април 2021-а година.

Повече подробности можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт публикуваха първия Windows 10 19H1 билд за 2019-а година