Майкрософт благодарят на Google за Chromium-базираният Edge

0
920
Microsoft Edge Chromium

Както вече ви съобщихме, от Майкрософт вече публикуваха официално тестови билдове на своя нов Chromium-базиран интернет браузър Edge, от който потребителите могат да придобият първоначална представа накъде върви проектът и как ще се развиват нещата за в бъдеще.

За да се случи новият браузър от Майкрософт са работили в тясно сътрудничество с инженери на Google, за което разработчиците на Microsoft Edge благодарят на Google в Twitter.

„Изглежда е удачно да изкажем своите благодарности на екипа на Chrome и всички разработчици, които през годините са участвали в разработването на Chromium“, казва Sean Lyndersay, който е част от екипа, разработващ Microsoft Edge.

Друг член на този екип в лицето на Joe Belfiore отговаря на поста в Twitter и заявява, че сътрудничеството между Microsoft и Google е преминало гладко и безпроблемно.

Засега в новия Chromium-базиран интернет браузър Edge има някои леки промени като добавяне на някои специфични за Майкрософт услуги като Windows Defender SmartScreen, Bing и Microsoft News и премахване на услуги, които са свързани с Google, но от компанията обещават, че за в бъдеще ще бъдат предоставени още функции.

Майкрософт съобщават, че в момента работят с Google по някои функции, включително и инструменти за достъп, които се очаква да са готови до края на тази година.

Като част от преминаването към Chromium се работи и за добавяне на поддръжка за Windows 10 on ARM, което означава, че скоро новият браузър ще работи и на устройства, които използват ARM архитектурата. Chromium-базираните браузъри от версия 73 нагоре ще получат имплементация за ARM-базирани Windows 10 компютри.

Прочетете още:  Излезе Wraith Master 1.0 за контролиране на AMD RGB под Linux
0/5 (0 Reviews)