Mozilla тестват WebRender с избрани Linux потребители

0
901
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

От фондацията Mozilla, които разработват Firefox започват необходимите приготовления за тестването на WebRender за избрани Linux потребители, които използват този интернет браузър.

WebRender е GPU-базиран 2D рендиращ енджин за уеб, написан на езика Rust, който в момента се използва при уеб браузъра за разработки Servo и е напът да стане рендиращ енджин по подразбиране във Firefox. За да се случи това обаче трябва да се проведат доста тестове, за да може преминаването да е възможно най-гладко и безпроблемно.

От Mozilla засега не се опитват да пуснат WebRender за всички, използващи Firefox, а вместо това ще го тестват при определен брой Linux потребители, които трябва да отговарят на определени критерии.

Тези потребителите трябва да използват Intel видео карта с версия на драйвърния пакет с отворен код Mesa 18.2.8. Тази версия е неслучайно избрана, защото съвпада с версията, която се предлага при изданието с удължена поддръжка на Linux дистрибуцията Ubuntu 18.04 LTS.

Към момента не се предвижда пускането на WebRender за потребители на NVIDIA и AMD и такива, които използват резолюции над 3440×1440.

Ако искате да използвате новия рендиращ енджин още сега, въпреки че не се вместватев критериите, то можете да инсталирате последния Firefox Nightly билд. Включването става лесно с променливата MOZ_WEBRENDER=1.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 Update за малко да провали участието на диджей