Майкрософт изкараха Windows 10 Build 14986

0
23
Windows 10


Майкрософт изкараха Windows 10 Build 14986, който идва с множество подобрения. Наличен е за потребителите в бързия кръг от Insider програмата.

В новия Windows 10 Build 14986 се тестват някои нови функции, за които се предполага, че ще бъдат налични във финалната версия на Creators Update, който идва през пролетта на 2017-та година.

Засега новият билд се предлага само за РС и се очертава като един от най-големите ъпдейти засега, като носи със себе си множество подобрения, нов изглед за Windows Defender, нови функции за Cortana и още.

С новия билд персоналният асистент Cortana вече предлага гласово изключване на компютъра, а също така и промяна на нивото на силата на звука. Потребителите вече могат да кажат на Cortana да изгаси компютъра, за го заключи или да го приспи.

Също така са налични нови гласови команди относно възпроизвеждането на музика, както и съвместимост на местен език за iHeartRadio и TuneIn Radio. Cortana вече ще работи както на заключен монитор, така и на заключен компютър, съобщават от Майкрософт, което дава възможност на потребителите да избират конкретен изпълнител, заглавие, жанр и т.н. Чрез командата What’s Playing потребителите ще могат да се информират за произведението, което свири в момента.

Добавена е поддръжка за разпознаване на музика на китайски (Simplified), вписване на Cortana посредством използването на Azure Active Directory идентификация, поддръжка за пълен екран в idle режим.

Windows Ink, по който в последно време се работи усилено, също търпи много подобрения, като сега опции за резюмиране на минали скици, подобрен контрол върху въртенето на ruler, както и обновени Ink flyout визуализации.

Прочетете още:  Новият AMD процесор Threadripper 2990WX е с 53% по-бърз от Intel Core i9

В новия Windows 10 Build 14986 е подобрен Windows Game Bar, при който е подобрена поддръжката за пълен екран, към която от Майкрософт са добавили 19 нови заглавия, някои от които Mafia 2, Mad Max, Fallout 4, Civilization V, Tom Clancy’s The Division и др.

Налични са подобрения при Narrator и най-накрая нови добавки за браузъра Edge. Добавките [url=https://www.microsoft.com/en-us/store/p … blggh4s40h“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Read & Write[/url], [url=https://www.microsoft.com/en-us/store/p … blggh4skr9“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Ebates[/url] и [url=https://www.microsoft.com/en-us/store/p … blggh3zsvt“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Intel TrueKey[/url] са все нови добавки в билд 14986 и могат да бъдат инсталирани директно от Store, както всички други добавки за браузъра.

0/5 (0 Reviews)