Майкрософт няма да пусне Surface Neo с Windows 10X по-рано от 2021-а година

0
73
Surface Neo новото двуекранно устройство на Майкрософт

Майкрософт няма да пусне Surface Neo с Windows 10X по-рано от 2021-а година, въпреки заявените преди това намерения.

Въпреки че от Майкрософт по-рано заявиха, че потребителите могат да очакват Surface Neo с Windows 10X през 2020-а година по Коледа, изглежда, че това няма да се случи. Устройството беше анонсирано за пръв път от CPO на Майкрософт Panos Panay, когато беше обявено, че Surface Duo ще използва операционната система Windows 10X, която е все още в разработка и за която се смята, че е базирана на Windows Core OS.

Именно в Windows 10X изглежда, че е проблемът, защото от Майкрософт не могат да се справят с проблеми при някои важни функции като ниска производителност при стартирането на Win32 приложения, съобщава Mary Jo Foley. Според Foley е разпространена вътрешна информация от Panay, който е заявил, че Майкрософт няма да пуснат Surface Neo тази година.

Много хора спекулират с това, че все някога от Майкрософт ще пуснат Windows 10X и за конвенционалните компютри с един дисплей, но засега компанията от Редмънд запазва пълно мълчание по въпроса. Според Foley от Майкрософт са се фокусирали върху разработването на Windows 10X както при 2-в-1 устройствата с два дисплея, така и за компютри с един дисплей.

Те работят усилено и за виртуализирането на Win32 приложения при Windows 10X, като засега прогресът не е съобщен, но е възможно да има успехи в близко бъдеще. Тогава тази работа ще намери място и при обикновения Windows 10, където може да дойдат и други функции в тази насока.

Проблемите идват оттам, че Windows 10X използва различен тип контейнери, за стартирането на различни приложения, включително и Win32 приложения. Работи се и по предоставянето на възможност на операционната система да инсталира ъпдейти само за 90 секунди.

Прочетете още:  От Nvidia обявиха новия бета Vulkan драйвър за Linux и Windows 418.52.16

Има и добри новини и те са, че другото устройство на Майкрософт с два екрана Surface Duo ще бъде при потребителите точно на време, както беше обявено по-рано. Понеже Surface Duo не използва Windows 10X, а ще бъде с Android, то наличните проблеми не съществуват при това устройство и то ще бъде на пазара около Коледа тази година.

Въпреки това има слухове, че то може да бъде пуснато и през лятото.

Ако искате да изпробвате Windows 10X, то можете да инсталирате официалния емулатор на Майкрософт, за да изпитате какво би било преживяването с тази нова версия на Windows.

5/5 (1 Review)