Изтекло видео показва новия сгъваем телефон на Майкрософт с Android

0
122
Изтекло видео показва новия сгъваем телефон на Майкрософт с Android

Видео с новия сгъваем телефон с Android на Майкрософт изтече в мрежата и разкри интересни детайли.

След като се провали с гръм и трясък на пазара на мобилни телефони, от Майкрософт правят пореден опит да намерят своето място в тази сфера с новия си сгъваем смартфон с два дисплея Surface Duo.

Смартфонът използва мобилната операционна система на Google Android и се очаква да излезе по-късно тази година заедно с компютъра с два екрана, наречен Surface Neo, който е с форм фактор на лаптоп и ще използва специално разработена версия на Windows, която е оптимизирана за работа с два дисплея и е наречена Windows 10X.

Сега получаваме някои интересни подробности от две изтекли видеа на Майкрософт, публиквани от известния лийкър WalkingCat. В едното от видеата се демонстрира функцията „peek to view“, която позволява само с леко разгъване на телефона потребителят да види кой го търси или да прегледа получените нотификации.

Потребителят може да скролне надолу през списъка с уведомления и дори да ги изчисти, без да отваря напълно телефона.

Във второто видео се показва как сгъваемият смартфон Surface Duo може да бъде използван както в разгънато състояние, така и във вариант, при който едната част е сгъната под другата, а софтуерът автоматично се нагажда за всеки режим на работа.

Прави впечатление, че от Майкрософт са предприели друг подход, който се различава от този на Samsung при техния сгъваем смартфон Galaxy Z Flip, където има отделен външен екран за преглед на уведомления и обаждания, което е по-оптимален вариант, защото не се налага разгъване на устройството.

Прочетете още:  StarCraft HD се разработва от Blizzard

От Майкрософт се подготвят отдавна за пускането на Surface Duo и едно от доказателствата за това е приложението Your Phone, което позволява провеждането на разговори от iPhone или Android устройства директно на компютър с Windows 10. По този начин потребителите на Майкрософт получават единна система, подобна на тази на Apple, където можете да получавате и провеждате вашите телефонни разговори на вашия iPhone, iPad, или Mac.

Сега остават само няколко месеца, докато Майкрософт обявят официално сгъваемия Surface Duo, когато ще се разкрият и всички детайли около устройството.

5/5 (1 Review)