Вече всички Windows 10 потребители могат да провеждат разговори с Your Phone

1
81
Windows 10 вече позволява телефонни разговори. Опцията идва първо в Indiser програмата

Your Phone приложението дава възможност на всички Windows 10 потребители да провеждат телефонни разговори.

От Майкрософт официално обявиха наличността на приложението Your Phone за Windows 10, което позволява да свържете вашия iPhone или Android смартфон към вашия компютър и да провеждате разговори директно от него.

По този начин Windows и Android потребителите получават една екосистема, подобна на тази на Apple, където можете да получавате и провеждате вашите телефонни разговори на вашия iPhone, iPad, или Mac. Сега това е възможно по същия начин и за потребителите на Windows и Android.

Приложението позволява да набирате номера и да провеждате разговори дори без да пипате вашия смартфон, а да правите това директно от компютъра. Дава ви се достъп до историята на разговорите, а ако желаете можете да пренасочите разговор към телефона.

Първоначално Your Phone беше наличен само за потребителите на Windows 10, които участват в Insider програмата и имаха инсталиран Windows 10 Insider Preview Build 18999 (20H1) от бързия кръг, като още тогава беше имплементирана поддръжка за Dual-SIM и приложението не беше ограничено за използване само при продукти на Майкрософт.

Windows Insider потребителите тестваха Your Phone известно време, за да могат да докладват за намерени проблеми, които да бъдат отстранени от Майкрософт, а също така и за да дадат обратна връзка за преживяването си с приложението. Сега изглежда вече приложението е приело вид, който да позволи излизането от стадия му на тестване и разработка и от Майкрософт го обявиха официално за всички потребители.

Освен възможността за разговори Your Phone позволява споделяне на екрана, синхронизиране на нотификациите, синхронизиране на файлове като снимки например, използване на съобщения и пр. Тези функции вече бяха демонстрирани по-рано тази година при представянето на Samsung Galaxy Note 10.

Прочетете още:  Майкрософт ще осигури Windows 7 поддръжка за някои потребители

За да използвате новата функция за разговори от Windows 10, трябва просто да свържете вашия смартфон към компютъра ви и функцията за провеждане на разговори ще се появи като опция в приложението Your Phone.

Имайте предвид обаче, че не всички смартфони може да се поддържат в момента, като вече започнаха и първите оплаквания от потребители, че техният телефон не работи с новата услуга.

5/5 (1 Review)
1 Comment
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

Щом това приложение идва от Майкрософт – абсурд да го пипна! Ако ми потрябва такова нещо, ще търся алтернативи.