Майкрософт премахват Skype при някои потребители

0
23
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


От Майкрософт анонсираха спирането на някои версии на мобилното си приложение, както и за десктоп, като това слага началото на повторното стартиране на Skype за бизнеса и поредната промяна в дизайна.

Този ход ще доведе до изтегляне на поддръжката при десктоп версията 4.3 за Linux, като всички потребители биват предупреждавани да преминат към най-новата версия 5.2, която е все още в бета стадий.

Новата версия за Linux представлява просто Web Skype в обвивка и няма всички възможности и опции, които предлагаше старата версия, като например споделяне на екран.

Считано от 1-ви юли, заедно с по-старите версии за Linux, се спира и поддръжката за TV Skype клиента, спира поддръжката и за Windows Phone 8 and 8.1, Windows RT, както и приложението за съобщения за Windows 10 Mobile.

Тези действия са продиктувани от основната промяна в Skype, както и заради преминаването на Skype услугата от P2P към облачно-базирана инфраструктура, както от Майкрософт обявиха по-рано през миналата година.

Засега приложението за съобщения при Windows 10 и Windows 8 остава, но е въпрос на време и там да бъде спряна поддръжката му.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Процесорите ще бъдат заместени от графичните чипове до няколко години