Майкрософт пусна критична кръпка за бъг причинен от Anniversary Update

0
33
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Малко след като пуснаха Anniversary Update на 2-ри август, Майкрософт започнаха да получават оплаквания за сериозен бъг от потребители, които са инсталирали ъпдейта, отнасящ се за проблеми с дяловете на хард дисковете.

Потребителите се оплакваха, че след инсталирането на Anniversary Update някои от тяхните дялове на хард дисковете им стават невидими и не могат да бъдат достъпвани и използвани, като цялата информация на тях остава невидима.

Много от потребителите бяха притеснени, че тяхната информация е изчезнала или е изтрита, но от Майкрософт проучиха проблема и обясниха, че файловете са си там, въпреки че не се виждат и че започват работа по отстраняването на този неприятен проблем.

Сега вече компанията съобщи, че кръпката е готова и потребителите ще я получат със следващия планиран ъпдейт, без обаче да споменават точно за кога е предвиден.

„Благодарим Ви за съобщенията и търпението. Майкрософт ще пусне поправка на проблема, при който изчезваха дяловете от хард дисковете на потребителите с идващия ъпдейт“, казва инженер от компанията.

От това съобщение обаче не се разбира кога ще дойде точно поправката и дали първо потребителите в Insider програмата ще го получат или ще бъде спуснат за всички потребители по едно и също време.

Докато очаквате поправката е важно да знаете, че вашата информация не е изтрита и не трябва да правите никакви опити за възстановяване на вашите дялове, както казват и от Майкрософт:

„От Майкрософт знаем за този проблем и работим по неговото решаване. Всичките данни на изчезналите дялове са там и нищо не е изгубено. Съветваме ви да не правите никакви опити за възстановяване, да не прехвърляте информация и да не форматирате засегнатите дялове.“

Прочетете още:  От Microsoft пуснаха списъка с компютрите използващи процесор Skylake, които задължително ще трябва да ъпргрейднат до Windows 10

Следващият главен ъпдейт трябва да дойде всеки момент, но не е ясно дали тази поправка е включена в него. Остава да видим.

0/5 (0 Reviews)