Майкрософт работят върху x64 ARM емулатор за Windows 10 ARM

0
83
ARM Architectire

Компанията Майкрософт работи върху x64 ARM емулатор за Windows 10 ARM, показва проект в GitHub.

Изглежда, че от Майкрософт полагат усилия за добавяне на поддръжка за x64-битови приложения за Windows 10 ARM. В Twitter беше публикуван пост, в който потребител е забелязал в GitHub изречението „Add linker support for x64 code emulation on ARM64“, публикувано от разработчика Kenny Kerr.

По всичко личи, че от Майкрософт работят по създаването на 64-битов емулатор за приложения. Към момента Windows 10 ARM има емулатор само за 32-битови приложения и Windows 10 приложенията работят безпроблемно, но имайки предвид, че Linux от години предлага x32 и x64-битова поддръжка за нейтив приложенията, от Майкрософт изостават и очевидно трябва да побързат.

За поддръжката на 32-битовите приложения при Windows 10 ARM се използва x86 емулаторът WOW64, който се използва и при нормалната версия на Windows 10. В същото време обаче тежки приложения, които изискват повече ресурси логично идват само в x64-битов вариант и поради тази причина те не могат да бъдат стартирани при Windows 10 ARM устройствата.

В същото време обаче и Windows 10 ARM машините, известни като постоянно свързани компютри (always-connected PC) трябва да станат по-мощни, за да могат да бъдат стартирани подобни приложения, като вече има някои примери в тази посока за ARM процесори, представящи се доста добре като например Snapdragon 8cx, който бие Core i5 в реални условия при някои приложения.

Към момента, докато не се пусне x64-битов емулатор, Windows 10 ARM разчита на вече наличната поддръжка за 32 и 64-битови приложения, които обаче все още не са достатъчни и не предлагат голям избор.

Прочетете още:  Google тайно, но легално са събрали лична информация на милиони потребители

Засега няма налична друга информация, но предвид факта, че още от миналата година се говори за създаването на x64-емулатор за Windows 10 ARM, а сега се появи още едно потвърждение, то по всичко личи, че от Майкрософт работят усилено в тази насока и скоро може да има интересни новини на този фронт.

0/5 (0 Reviews)