Най-добрата антивирусна програма за Android

0
328
Най-добрият антивирусен софтуер за Android 2018


Нови тестове на AV-TEST показват коя е най-добрата антивирусна програма за Android за май месец 2017-та година.

Въпреки че приложенията в Google Play Store би трябвало да са безопасни, все по-често се случва там да попаднат и заразени програми. Ето защо трябва да знаете кой антивирусен продукт ви дава най-добрата защита.

От AV-TEST са провели редица тестове в търсене на това коя антивирусна програма най-добра защита при Android, като по този начин ще ви помогне да решите какъв избор да направите, за да защитите по най-добрия начин вашия смартфон.

Общо 11 антивирусни решения вземат максималния брой от 6 точки за защита. Продуктите на Antiy, Symantec, Cheetah, Sophos, G Data, Bitdefender Tencent водят класацията, а McAfee, AhnLab и Trend Micro са доста близо до тях.

Най-добрата антивирусна програма за Android 5

ESET Mobile Security & Antivirus събира 5.5 точки за защита, 6 за използваемост и 1 от 1 за функции, като също се представя доста добре и се приближава до лидерите в класацията. Въпреки това тя пропуска някои зловредни файлове.

Kaspersky, които винаги са в челните редици, също се представят добре с 99.8% засичане на вируси в реалния живот, общ резултат на засичане на опасни файлове от 99.9%.

Най-слабо представящото се антивирусно решение е Droid-X на китайската фирма NSHC, което бележи 91.9% при тестовете в реалния живот, с общ резултат на засичане на вируси от 94.8%.

Най-добрата антивирусна програма за Android 6

Имайки предвид тези резултати за потребителите няма да е никак трудно да се спрат на антивирусно решение, което предоставя високо ниво на защита на тяхното Android устройство, но все пак те трябва да внимават откъде свалят приложения и да се опитват това да става винаги от доверени източници.

Прочетете още:  Майкрософт предупреждават за опасен Windows троянец “Astaroth”
0/5 (0 Reviews)