Новостите при KDE Plasma: седмица 86

0
54
KDE Plasma

Разработчикът, който е част от екипа на Linux графичната среда KDE Plasma обяви поредната седмица с новости, които този път са изключително много.

Въпреки че наскоро Греъм обяви, че инициативата по представянето на новостите е към своя край, това не пречи на сегашното издание да е пълно с изненади.

Сред новостите виждаме, че Krunner вече може да конвертира и децибели, инструментът за заснемане на скрийншоти получава възможност за настройка за автоматично запазване на снимката веднага щом бъде заснета, налична е нова функция “Recently used”, която може да бъде достъпена от файловите диалози или от recentlyused:/ във файловия мениджър Dolphin.

При подобренията на интерфейса виждаме замяната в системните настройки на групата Multimedia и объркващата Phonon страница с нова страница, наречена Audio, което ще позволи и на функцията “Automatically switch all running streams when a new output becomes available” вече да работи коректно, Plasma нотификациите вече излизат малко по-отдалечено от краищата на прозорците за удобство.

Новостите при KDE Plasma: седмица 86 1

Новият текст “capacity degradation” не се е приел добре от потребителите и затова се преименува на “Battery Health”, System Settings Activities страницата получава подобрения на изгледа, кутийките за избор при GTK 3 приложенията вече зачитат зададената цветова схема, панелът с инструментите при файловия мениджър Dolphin е преработен, за да изглежда по-добре и за да бъде по-удобен и още.

Новостите при KDE Plasma: седмица 86 2

Поправени са множество проблеми, някои от които поправяне на Window decoration бутоните при GTK 3 headerbar прозорците, Discover отново показва ревютата на приложенията, смяната на цветовете вече е много по-бърза, Energy страницата на Info Center сега показва коректно иконите на батерията, Update Notifier на Discover вече не срива Plasma при определени обстоятелства и пр.

Прочетете още:  Играта Everspace има проблем с драйвърите под Linux

Пълния списък с всички вълнуващи промени можете да намерите в официалния анонс.

5/5 (1 Review)