Очаква се RC изданието на X.Org Server 1.20 да излезе днес

0
64
X.Org Server

След като през 2017-а година нямаше голямо издание на X.Org Server и разписанието беше нарушено напълно, най-сетне има някакви новини около следващата голяма версия. В GitHub се забелязваше действие в хранилището на X.Org Server, но никой не излизаше с новини много дълъг период от време и потребителите не знаеха никакви подробности около проекта.

За щастие Adam Jackson от Red Hat най-сетне анонсира, че днес можем да очакваме първото RC издание на X.Org Server 1.20. Jackson счита, че ABI за X.Org Server 1.20 вече е в достатъчно завършен и стабилен вид, но въпреки това са добавени още няколко поправки. Предстои да се добави DRI3 v1.2 поддръжка, DMA fences поддръжка за DRI3, XWayland EGLStreams поддръжка за NVIDIA, page-flipping за всеки един прозорец при XWayland.

X.Org Server 1.20 изданието е изключително вълнуващо и ще предложи на потребителите множество поправки и подобрения като RandR CRTC/Output Leases, GLXVND поддръжка, която позволява съществуването на различни видео драйвъри на една и съща система, Deep Color поддръжка при GLAMOR и xf86-video-modesetting и още.

Засега не се знае кога ще е готово финалното издание, но след като излезе RC изданието, това е просто въпрос на няколко седмици.

За повече подробности можете да прегледате официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ubuntu спира 32-битовата поддръжка при Ubuntu Server