openSUSE Tumbleweed скоро ще е с GCC 6

0
21
OpenSUSE Tumbleweed направи сериозни обновления. Преминава към много нови пакети


Rolling-release дистрибуцията openSUSE Tumbleweed ще последва примера на Clear Linux и Fedora 24 и ще бъде сред първите, които са с GCC 6 (GNU Compiler Collection).

Дистрибуцията получи своя последен снапшот 20160612 вчера на 14-ти юни, който донесе някои подобрения за потребителите като Mozilla Firefox версия 47.0, кернел фърмуер 20160609, Linux Kernel 4.6.2 и AppStream 0.9.6.

Последните снапшоти от миналата седмица донасят със себе си нови версии на някои пакети като GStreamer multimedia backend, Wayland 1.11.0, някои YaST пакети и Git 2.8.4. Следващият снапшот 20160613 обаче ще бъде последният, който ще дойде с GCC 5.

Миграцията на GCC 6 е приключила и сега openSUSE Tumbleweed ще го получи със снапшота, който ще се яви следващ на снапшот 20160613. Засега обаче още не е установена точна дата.

Douglas DeMaio каза, че GCC 6 ще е компилатор по подразбиране в openSUSE Tumbleweed, но точната дата на пускането му е трудна за определяне, защото от екипа работят и по издаването на билдовете, които са предназначени за Alpha 2 изданието на openSUSE Leap 42.2, което трябва да излезе следващата седмица, преди openSUSE Conference.

В същото съобщение Douglas DeMaio обяснява на потребителите, че те трябва да се следи за някои проблеми, които да бъдат поправени, преди GCC 6 да стане компилатор по подразбиране, но ако всичко върви по план, това може и да не се наложи.

разработчиците от openSUSE работят усилено и върху алфа версията на openSUSE Leap 42.2, която ще донесе най-новите GNOME и systemd технологии. openSUSE Leap 42.2 Alpha 2 ще е налична за публично тестване следващата седмица или в най-лошия случай след две седмици.

Прочетете още:  Проектът Terragraph, разработван от Facebook и Qualcomm, ще донесе високоскоростна градска безжична връзка
0/5 (0 Reviews)