Опера твърдят, че не Edge, а техният браузър е най-енергоспестяващ

0
78
Опера твърдят


Директорът на софтуерни разработки към Opera се обърна иронично към компанията от Редмънд – „Успех следващия път, Microsoft“.

Тази седмица от Microsoft излязоха с категорично становище подкрепено от тестове, които са провели, че Edge е браузърът, с който батериите на различните устройства изкарват най-дълго.

От Opera обаче са на друго мнение и считат, че от Microsoft малко са избързали с подобни крайни заключения. Директорът на екипа за софтуерни разработки Błażej Kaźmierczak написа:

„Както повечето инженерни екипи, ние също обичаме, когато някой ни обяви подобна битка. Ако някой ни победи в такова единоборство, ние го приемаме за бъг“, заявява той.

Понеже от Microsoft не изнесоха подробности около тестовете, от екипа на Opera са приготвили своя поредица от тестове, с които да симулира браузването в различни популярни интернет сайтове.

„Ако от Microsoft искат да докажат, че техният браузър се представя по-добре от другите, то те трябва да разкрият методологията, според която са проведени тестовете, за да могат и други да ги проведат“, казва Kaźmierczak.

От екипа на Opera твърдят, че последната им development версия (39.0.2248.0) може да изкара с 22% повече на батерия, отколкото Edge и цели 35% повече от Google Chrome, когато са спрени рекламите и са включени опциите за енергоспестяване. Тестовете са извършени на Windows 10 x64, а платформата е била лаптоп Lenovo Yoga 500.

Опера твърдят, че не Edge, а техният браузър е най-енергоспестяващ 3

„Успех следващия път, Microsoft“, иронично заявява Błażej Kaźmierczak.

От екипа на Edge веднага са отговорили на провокацаитя на Opera в лицето на програмния мениджър Kyle Pflug.

„При тези тестове е включен модул за блокиране на реклами, който по подразбиране е изключен и не се зареждат и рендират еднакви сайтове в различните браузъри“, негодува Pflug.

Прочетете още:  How to: Ето как лесно да настроите енергоспестяването и да свалите температурите при Arch и Arch-базираните дистрибуции

This test turned on an ad blocker, which is off by default. Not loading+rendering the same content in all browsers. https://t.co/fKTWxqkUuq
— Kyle Pflug (@kylealden) June 22, 2016

0/5 (0 Reviews)