От Facebook най-накрая разбраха, че настройките им по сигурността са адски объркващи

0
35
Facebook


От Facebook вече започнаха да внасят някои визуални промени в настройките за сигурността, след като и самите те разбраха, че са адски объркващи и разхвърляни.

За потребителите беше много трудно да намерят елементарни опции като двуфакторно удостоверяване, което се казваше „Login Approvals“, за да е още по-объркващо.

За да въведат новите промени, от Facebook са провели изследване за начина, по който хората използват настройките за сигурността. След 12 години съществуване те най-сетне очевидно са осъзнали, че важните настройки трябва да се намират лесно, да са видими и да са разбираеми.

Trusted Contacts, заедно с двуфакторното удостоверяване вече са видими като отделна подсекция с препоръчани настройки в Security and Login. В тази подсекция може да има и други настройки, в зависимост от потребителя.

Една от другите визуални промени е при опцията за смяна на парола, която се намираше в „General“, а сега е преместена в „Security and Login“ секцията.

Добавено и допълнително описание на функцията „Where you logged in“, която сега е опростена и показва информацията по по-ясен начин отколкото преди.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Фолксваген пледират "виновни" пред американския съд