От Facebook са разтревожени – хората споделят все по-малко в социалната мрежа

0
26
Facebook


Вътрешен източник на Facebook разкрива, че от компанията са истински разтревожени от намаляващия брой на хората, които споделят в социалната мрежа, съобщава [url=https://www.theinformation.com/facebook … b0b72f1ceb“ target=“_blank]The Information[/url].

От GlobalWebIndex разкриват, че през последната година е било проучване при 200 000 потребители от 34 държави, което показва, че въпреки нарастващата потребителска маса във Facebook, все по-малко хора споделят съдържимо в социалната медия.

Обяснението на GlobalWebIndex относно явлението е появата на нови социални мрежи, както и промяната във възприятието на новото поколение тийнейджъри към Facebook, а именно като „мрежата на моите родители“. От това следва, че Facebook вече не е актуален и те предпочитат да са в Instagram, WhatsApp или Snapchat.

И въпреки че това е изследване, което е направено от независим източник, репортерите от The Information са открили, че всъщност и вътрешните статистики на Facebook сочат абсолютно същото.

Тук трябва да се отбележи, че Facebook не са разтревожени от споделянето като цяло, а от намаляващите промени на статуса, споделяне на лични снимки и информация, които отскоро се правят на други места като Snapchat и Instagram.

От Facebook са сформирали специален екип, който да разучи проблема, който те са нарекли „context collapse„. Задачата на този екип е да намери нови начини да накара потребителите да споделят, както са го правили и преди.

Един от начините, по който от Facebook смятат да върнат потребителите обратно и да ги накарат да споделят лична информация ще бъде новата функция за стриймване на видео в реално време, която стартира за ограничен кръг от хора преди две седмици.

Прочетете още:  GNU/Linux графичната среда Cinamon вече е версия 3.4
0/5 (0 Reviews)